hirdetés
hirdetés

Ausztria nyit május 19-én

Sebastian Kurz osztrák kancellár április 23-ai sajtótájékoztatóján ismertette a „Nyitási Bizottság” által kidolgozott intézkedéseket, amely  Ausztria újraindításának részletes ütemtervét tartalmazza. Ennek értelmében május 19-től a turizmus, gasztronómia, kultúra, sport és a rendezvényszektor szolgáltatói ismét megkezdhetik tevékenységüket.

hirdetés

Általános szabály, hogy a szolgáltatásokhoz való hozzáférés egységes feltétele a "zöld útlevél" lesz. Ez az eljárás esélyegyenlőséget biztosít mindazok számára: akik beoltásra kerültek, a COVID-19 betegségen átestek, vagy negatív teszttel rendelkeznek? számol be az örömteli hírről a GD Consulting szakmai portál.

 

FFP2 maszk nélkül senki ne induljon az osztrák határ felé

Az FFP2 maszkhasználat, távolságtartás és a regisztráció is kötelező előírás lesz. Május közepére megközelítőleg 3 millió lesz a beoltottak száma Ausztriában, és folytatják a kiterjedt ingyenes tesztelési lehetőségek biztosítását, amelyek együttesen szolgálják a járvány visszaszorítását, hangsúlyozta a kancellár.

Nyitnak az éttermek, szállodák

Az éttermek kül- és beltérre egyaránt megnyithatnak, egy asztalnál kültéren 10 felnőtt, míg beltéren 4 felnőtt, illetve a hozzájuk tartozó gyerekek ülhetnek. Fogyasztás csak ülve engedélyezett.

Szabadtéri rendezvényeken kültéren 3000 fő tartózkodhat, beltéren pedig 1500 fő: feltétel, hogy beazonosíthatóan és nyomon követhetően legyenek a vendégek leültetve. Fontos ugyanakkor, hogy jegyeket a létesítmények összbefogadóképességének 50 százalékáig lehet csak eladni. Nem ültetett formában szervezett rendezvények esetében a maximum létszámkorlát: 50 fő.

A wellness létesítményekben és fitneszközpontokban 20 négyzetméter per főben szabják meg a létszámkorlátot.

Jöhetnek a határokon túlról is

A kancellár ismertetése szerint május 19-től a határok a külföldiek előtt is megnyitnak, karantén-kötelezettséget csak a súlyosan fertőzött országok esetében tartják fent.

Júniustól a szigorú járványügyi korlátozások (maszkviselés, létszámkorlát, regisztráció, távolságtartás, belépő tesztelés) fokozatosan kerülnek majd feloldásra. Július elsejétől az éjszakai vendéglátás is engedélyezett lesz. Elisabeth Köstinger turizmusért felelős miniszter a részletszabályok ismertetésekor kitért arra, hogy az asztalok között az éttermekben 2 méter távolságot szükséges tartani. A záróra mind a vendéglátóhelyeken, szállodákban, kulturális létesítmények esetében egységesen este 10 óra lesz. Minden egységnek saját higiéniai koncepcióval és covid referenssel kell rendelkeznie a biztonságos üzemeltetés érdekében.

A "zöld útlevél" alapkövetelmény lesz

A nemzetközi utazás feltétele nyártól az EU-ban egységesen bevezetett zöld útlevél lesz – ismertette a terveket Elisabeth Köstinger. A kancellár kérdésre válaszolva elmondta, hogy az egészségügyi minisztérium dolgozik azon, hogy a teszteredményeket, az oltási igazolást, vagy a védettségi igazolást tartalmazó dokumentum digitális formában is bevezetésre kerülhessen. A tartományok egyéni, - az általánosnál szigorúbb - szabályokat is bevezethetnek a járványügyi helyzetnek megfelelően. A jelenléti oktatás teljes osztályok számára május 17-től indulhat meg Ausztriában.

További részletek ITT és ITT és  ITT. 

(forrás: GD Consulting / Bécs)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

A legnagyobb versenytársak ma a turizmusban azok az ágazatok, amelyek elhalásszák az értékes munkaerőt. Ebben a versenyben a képzés a legnagyobb fegyver. Ez őszi lapszámunk egyik fókusztémája.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk