hirdetés
hirdetés

Az angoloknál június 21-e egy hónappal később lesz

A brit kormány hétfőn este jelenti be, hogy a koronavírus-fertőzésszámok növekedésének fényében valószínűleg nem engedélyezik a június 21-re tervezett enyhítéseket.

hirdetés
A BBC kormányzati forrásokból úgy értesült, hogy Boris Johnson miniszterelnök az enyhítések elhalasztását fogja bejelenteni, adja hírül az index.hu a BBC nyomán. 

A miniszterelnöki bejelentés helyi idő szerint délután 18 órakor várható. A BBC szerint Boris Johnson azt fogja bejelenteni, hogy négy héttel elhalasztják a június 21-re tervezett nyitást.

A sportlétesítmények, pubok és mozik továbbra is csak korlátozott kapacitással működhetnek majd, az éjszakai klubok pedig zárva maradnak. Ennek fényében viszont a fennálló korlátozásokat hosszabbítani kell, erről pedig a hónap végén szavazhatnak majd a brit parlament alsóházában. A döntés ellen várhatóan épp a kormánypárti konzervatív képviselők fognak majd a leghangosabban tiltakozni.

Szakértők már az előző napokban is azt kérték a kormánytól, hogy a fertőzésszámok növekedése miatt halasszák el a nyitást. Szombat este Boris Johnson brit miniszterelnök is nagyon aggasztónak nevezte az indiai (delta-) variáns terjedését, és úgy fogalmazott, hogy emiatt kevésbé optimista, mint májusban volt. 
(forrás: BBC / index.hu)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai