hirdetés
hirdetés

Életre kelt az iráni turizmus

Egyre többen látogatnak Iránba, ahol hosszú távon óriási lehetőségeket látnak az idegenforgalomban.

hirdetés

Hasszan Rohani megválasztása óta vitathatatlanul javult az Iránról kialakult összkép világszerte. Ezt tükrözi a turizmus újbóli beindulása is. Igaz, egyelőre csak a korábbi időszakhoz képest jelentős a látogatók számának növekedése. 2013 márciusától 2014 márciusáig 4,5 millió látogatót fogadott Irán. Idén 35 százalékkal nőtt az Európából érkező turisták száma. Az AFP hírügynökség a híres perszepoliszi romoknál készített villám közvélemény-kutatást. Egy hongkongi csoport nagyon elégedett volt a programmal, a fogadtatással és a látnivalókkal. Egy lengyel turista kiemelte, hogy milyen biztonságosak az iráni városok és nagyon barátságosnak találta az embereket.

Iszfahán, Királyi mecset (Forrás: Wikimedia Commons)
Iszfahán, Királyi mecset (Forrás: Wikimedia Commons)


Massoud Soltani-Far, az iráni idegenforgalmi hivatal vezetője elmondta: 10 év múlva már évente 20 millió látogatóra számítanak és 30 milliárd dolláros bevételre. Persze ehhez fejleszteni kell a szállodahálózatot és más beruházásokra is szükség lesz, de ezek már elindultak – tette hozzá a hivatal vezetője. Azt már a hírügynökségi tudósító jegyzi meg, hogy Iránnak vannak hendikepjei. Például az öltözködési korlátozások: a nőknek kötelező a fátyol, a férfiak még a kánikulában sem hordhatnak rövidnadrágot, és persze az alkohol tilalma is sokakat elijeszt. Viszont vitathatatlanul Irán mellett szólnak a látnivalók: Iránnak 17 olyan pazar műemléke van, amelyet az UNESCO a világörökség részévé nyilvánított. 

(forrás: KeletPort)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

A legnagyobb versenytársak ma a turizmusban azok az ágazatok, amelyek elhalásszák az értékes munkaerőt. Ebben a versenyben a képzés a legnagyobb fegyver. Ez őszi lapszámunk egyik fókusztémája.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk