hirdetés
hirdetés

Friss felmérés: Dubajba költöznének a legtöbben

A COVID-19 világjárvány tetőpontján, már 2020-ban is érződött, hogy a külföldre költözés egyre többeket foglalkoztat, főleg azokat, akik jelentős változást szeretnének az életükben, és akiknek a munkájukból kifolyólag nem csak lehetőségük van, de szívesen is dolgoznának, telepednének le egy teljesen új országban.

hirdetés

A legfrissebb statisztikák szerint 2020-ban nagyjából 281 millió ember él a születési országától eltérő országban. Ez a szám 128 millióval több, mint 1990-ben, azaz nagyjából a világ népességének 3,6 százaléka. (World Migration Report). 

 

A Remitly által végzett kutatás szerint a Google keresőben a világ 164 országában a „költözzön [városba]" kifejezésre szűrt eredmény alapján egy átfogó rangsor alakult ki az alapján, hogy az egyes országok mely városokat részesítik leginkább előnyben a többivel szemben. A felmérés eredménye végül az lett, hogy elsöprő többséggel a napfényes Dubaj került az összesen 60 ország – pl. Kanada, az Egyesült Királyság és az Egyesült Államok – által kialakított kívánságlistára. 

Az ultramodern építészetéről, a nyüzsgő éjszakai életéről, az egész éves napsütésről és a bőséges és minőségi munkalehetőségeiről is ismert Dubajra világszerte úgy tekintenek, mint egy vonzó és biztonságot nyújtó lakóhelyre, ahová érdemes elköltözni.  Nem véletlen, hogy Dubaj lakossága a 2022-es évben már közel 100 ezer fővel nőtt.

 

(forrás: dubainet / Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk