hirdetés
hirdetés

Last minute-dömping lesz idén?

A brit Thomas Cook utazásszervező iroda szerint idén az utasok jóval később döntenek az üdülésüket illetően, mint korábban.

hirdetés

A Thomas Cook véleménye szerint a turisztikai iparág jelenlegi piaci helyzete meglehetőségen ingatag és sérülékeny, és a közeli jövőben az is marad. Az utasok jelentős része elkerüli azokat a területeket, ahol potenciális veszélytől tart, illetve sokkal később határozzák el magukat a desztinációt illetően, ami a last minute foglalások számának megugrását vetíti elő.

Az utazási iroda úgy nyilatkozott, hogy a spanyolországi úti célok iránt megnőtt a kereslet, egyes észak-afrikai és törökországi desztinációkba azonban kevesebben foglalnak. Egyre többen foglalás érkezik továbbá olyan távoli országokba, mint az Egyesült Államok vagy Kuba.

A Thomas Cook legutóbbi kimutatásából kiderül, hogy a téli szezon úgy alakult, ahogy várták: csomagjaik 90%-át értékesítették, ami az előző év azonos időszakához képest 2%-os visszaesést jelent.

A 2016-os nyári szezonra egyelőre a csomagok 40%-a kelt el, a foglalások száma alacsonyabb, mint tavaly ilyenkor.

Peter Fankhauser, az utazásszervező elnök-vezérigazgatója elmondta: „A Thomas Cook ebben a bizonytalan piaci környezetben is tovább üzemel. Tudjuk, hogy az utasok nyaralni akarnak, de azt is látjuk, hogy sokan későbbre halasztják a foglalást, mert alaposan átgondolják az opciókat.”

Ahogy arról a Turizmus Online-on is beszámoltunk, a magyar kiutazási piacra is a kivárás jellemző. Horvátország, Görögország és Bulgária biztos befutónak látszik az idén, ugyanakkor nagy a bizonytalanság, az utasok jó része last minute ajánlatokban bízik. Hogy lesz-e akciódömping, az csak a következő hónapokban derül ki. Kattintson ide a részletekért és az idei charternaptárért!

(forrás: BBC, Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk