hirdetés
hirdetés

Meghíztak a turisták, túl nehezek a gondoláknak

A velencei turizmus kezd éledezni a koronavírus-járvány első hullámának lecsengésével, és ezzel párhuzamosan új szabályozást hoztak a város gondolásai és hajósai számára, igaz, a járványtól teljesen függetlenül – írja a CNN.

hirdetés

„Az utóbbi nagyjából tíz évben meghíztak a turisták, és ahelyett, hogy arra kérnénk őket, hogy álljanak egy mérlegre, inkább limitáljuk a számukat” – mondta Andrea Balbi, a velencei gondolások szövetségének vezetője. Ez a gyakorlatban annyit jelent, hogy a velencei gondolákba ezentúl nem hat, hanem csupán öt ember szállhat be egyszerre.

A nagyobb, leginkább taxizásra használt, a Canal Grandén közlekedő „da parada” gondolák esetében pedig 14 főről 12-re csökkentették a maximális utasszámot.

 

„Néhány országból érkező turistákkal olyan, mintha bombatalálat érte volna a hajót, lesüllyed a hajótest, bever a víz. Több mint fél tonna hússal a fedélzeten közlekedni veszélyes” – mondta Raoul Roveratto, egy kevésbé tapasztalt gondolásokat tömörítő gondolásszervezet vezetője.

(forrás: Index)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk