hirdetés

Új részletek: így nyithatnak az osztrák vendéglátóhelyek

Ausztria legkisebb tartományát, egyfajta "kísérleti laborként" használva először Vorarlbergben nyithatnak ki a vendéglátó egységek, illetve újra engedélyezik a kulturális rendezvényeket.

hirdetés

A szövetségi kormány és a tartomány hosszas egyeztetését követően elfogadásra kerültek a részletszabályok, amely alapján március 15-től beltéri használatra is megnyithatnak az éttermek. Markus Wallner, a tartomány kormányzója szerint „nagyfokú felelősségre és bizonyos bátorságra” egyaránt szükség van a lépés megtételéhez. A vendégek előzetes regisztráció és érvényes „belépő teszt” alapján mehetnek majd az éttermekbe, cukrászdákba. Egy asztalnál maximum négy - különböző háztartásból származó - személy ülhet egyszerre, az asztalok között minimum két méter védőtávolság fenntartása szükséges. Belépő tesztnek 48 óránál nem régebbi antigén tesztet, vagy 72 órán belül elvégzett PCR tesztet fogadnak el - írja a GD Consulting.

A kulturális rendezvények esetében új intézmény a digitális önteszt. Az otthon elvégzett gyorsteszt digitális úton való jóváhagyatását követően kapott QR-kód jogosít majd fel a rendezvények látogatáshoz. Itt is szükséges az előzetes regisztráció, a névre szóló ülőhelyek kijelölése, valamint az FFP2 maszkok viselése. Rendezvényeket maximum 100 főig, illetve a létesítmény befogadó-kapacitásának 50 százalékos mértékéig lehet szervezni. Az Ausztria egész területére érvényes éjszakai kijárási korlátozás értelmében a vendéglátóegységek csak reggel 6 és este 20 óra között lehetnek nyitva Vorarlbergben, illetve ezen időszakban lehet csak rendezvényeket tartani.

A korai zárórát az újranyitás örömébe vegyülő ürömnek értékelte a tartományi gazdasági kamara (WKO). Ha az "újraindítási kísérlet" sikerül, akkor további lazítások várhatóak, ehhez azonban nagy önfegyelemre van szükség mindenki részéről – hangsúlyozta Markus Wallner tartományfőnök.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

A legnagyobb versenytársak ma a turizmusban azok az ágazatok, amelyek elhalásszák az értékes munkaerőt. Ebben a versenyben a képzés a legnagyobb fegyver. Ez őszi lapszámunk egyik fókusztémája.

Találkozzunk a Facebookon!

Érintik az Ön vállalkozását az elszabaduló energiaköltségek?

Partnerünk