hirdetés
hirdetés

Újabb állami segítség a turizmusnak

Ausztriában kibővítik a „kurzarbeit-modell” lehetőségeit és megtérítik az országos hatósági lezárás miatt bezárásra kényszerülő szállodák kiesett bevételeit.

hirdetés

Elisabeth Köstinger turizmusért is felelős osztrák szövetségi miniszter közleménye szerint a kurzarbeit-modell lehetőségeinek bővítése rendkívül fontos a turisztika ágazat munkahelyeinek megőrzése érdekében. Felmondás helyett Kurzarbeit – adta ki a jelszót a miniszter. A november 3-tól hatályos járványügyi korlátozások Ausztriában a turisztikai vállalkozásokat érintik a legdrámaibb módon. A nehéz helyzetbe került ágazat munkahelyeinek megtartása érdekében a jövőben lehetséges lesz a korábbi munkaidő 0 százalékának (!) „teljesítése” mellett is részt venni a támogatási formában. Korábban legalább 30 százalékos munkavégzési arány mellett járt csak a támogatás. A projekt keretében a „szabaddá vált” munkaerő továbbképzését állami képzési program is segíti, a továbbképzés költségeinek 60 százalékát a munkaügyi hivatal biztosítja - írja a GD Consulting.

Az osztrák szállodaszövetség a karantén-kompenzáció gyors kifizetését sürgeti. Michaela Reitterer, az osztrák szállodaszövetség (ÖHV) elnöke üdvözölte azt a kormányzati döntést, hogy az országos szintű hatósági lezárások miatt bezárásra kényszerülő szállodák kiesett bevételeit az állam megtéríti. Ugyanakkor felszólította a döntéshozókat, hogy gyors és bürokráciamentes eljárást dolgozzanak ki, hogy a szállásadók mielőbb hozzájuthassanak a tavalyi forgalmuk 80 százalékához. 

(forrás: GD Consulting)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk