hirdetés
hirdetés

Üresen maradt a Velencei Biennálén az orosz pavilon

A nemzetközi kultúrális eseményen is érződik az ukrajnai orosz megszállás által teremtett világméretű feszültség.

hirdetés

A résztvevő 89 ország között Ukrajna és Oroszország is önálló pavilonnal készült, de az orosz kiállítóhely vezetését Ukrajna megszállása miatt senki nem vállalta, adta hírül az euronews.com portál.

A biennálé főkurátora, Cecilia Alemani szerint ez érthető, hiszen Oroszországot képviseli az, aki a pavilont vezeti. Érthető, hogy ezt most senki nem vállalta.

Kerezstes Zsófia alkotásai a Velencei Biennálén láthatók
Kerezstes Zsófia alkotásai a Velencei Biennálén láthatók
 

Az idei Velencei Biennále egyik fő témája a testek metamorfózisa, illetve a nők szerepe és lehetőségei a művészetben. A főkurátor kiállításába is nagyon sok nőművész kapott meghívást.

Magyarországot Keresztes Zsófia 19 szoborból álló kiállítása képviseli. A Velencei Biennálé után Budapesten is láthatjuk alkotásait.

(forrás: Euronews)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Pályázzon és nyerjen!

Meghosszabbított jelentkezési határidő: szeptember 30.!
Legyen részese Magyarország nemzetközi szinten is elismert szálloda- és vendéglátóipari designversenyének, a Klasszis TopDesign 2022-nek, ahol egyedül az számít, mennyire szép, különleges és egyedi az a kisebb-nagyobb szálláshely, vendéglátóegység, irodai vendéglátóhely, borászat, pincészet vagy a Horeca-szegmenst megcélzó digitális platform, innováció vagy más beszállítói termék, amely az Ön tulajdonában van vagy Ön üzemelteti. További információ és a pályázat beadása
: ITT

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk