hirdetés
hirdetés

Élre tört a Grecotel a pandémia után

A napjainkra már Görögország legnagyobb szállodaláncává fejlődött Grecotel mutatta be újdonságait a TUI szervezésében a hazai utazási szakembereknek kedden a Hard Rock Hotel Budapestben. 

hirdetés

A TUI régóta értékesíti a hazai piacon is a prémium kategóriás görög szállodalánc házait. Mintegy 15 éve lapunk is részt vett a tour operátor legjobb magyarországi értékesítőinek szervezett, a krétai Grecoteleket végiglátogató incentive túrán. Az akkor látottak és a most bemutatottak között sok idő telt el, ami számos változást is hozott. A már akkor is kiugró színvonalú, ötcsillagos hotelek többsége ma már kimondottan a luxuskategóriába tartozik, további szállodákkal jelentősen bővült a portfólió, és nem utolsósorban szélesedett az a hazai vevőkör, amely fizetőképes keresletet jelent a Grecotel szállodák számára. A napjainkban már több, mint 30 házzal rendelkező szállodalánc egyébként a pandémia alatt nyerte el vezető pozícióját a görög piacon, mivel a kényszerpihenőt akvizíciókkal és nagyszabású felújításokkal töltötték.

Vangelis Vassiliou (balról a harmadik) a TUI csapatával
Vangelis Vassiliou (balról a harmadik) a TUI csapatával

Magas élet, új szobatípus 

Vangelis Vassiliou, közép-európai értékesítési igazgató a budapesti eseményen hangsúlyozta, hogy a Grecotel szállodáknak nemcsak a vendégszeretet és a kimagasló minőségű szolgáltatások a védjegyei, hanem az is, hogy rendszerint mitikus, az ókori görög helyszíneket felölelő, vagy valamilyen módon megidéző lokációkban találhatók. A szakember kiemelte, hogy az elmúlt években számos házukat újították fel, és a hazai szakmának most az újdonságokat illetve a brand zászlóshajóit szerette volna leginkább bemutatni.

Az utóbbiak között említette a korfui Grecotel Corfu Imperialt, amely az egyik legjobb helyszínt tudhatja magáénak, lévén, hogy a Sissi-ről elnevezett félszigeten fekszik, ennek köszönhetően pedig az összes szobájából tengerre néző kilátás nyílik. Új, tengerre épült halétteremmel is bővült a ház kínálata. A sziklás parton új szobákat alakítottak ki, és újak azok a szobatípusok is, amelyekből 6-8 osztozik egy gyönyörű, saját medencén.

Swim up medencés bungalók a Corfu Imperialban
Swim up medencés bungalók a Corfu Imperialban

Ez az úgynevezett swim up pool szobatípus más Grecotel szállodákban is egyre inkább megjelenik, és a brand egyik fontos újítása elsősorban a prémium szolgáltatásokat igénylő vendégek számára. Ugyancsak ez a vendégkör veszi igénybe azokat a szobákat is egyes Grecotel házakban, például a Corfu Imperialban, amelyekben butlerek lesik az ember kívánságait.

Az említett házban elérhető a Grecotel egyik étkezési koncepciója, a The Dine Club, amelynek lényege, hogy a főéttermi étkezéseken kívül heti két alkalommal á la carte éttermi étkezést is magában foglal a csomagár. A The Dine Club egyébként leginkább egy upgradelt félpanziónak felel meg, és mivel a környék más hoteleiben is elérhető, a koncepción belül körbe lehet enni a hasonló Grecoteleket, azaz a sajátunkon kívül más szállodák éttermeit is felkereshetjük.

Ma nyílik a lánc legifjabb tagja

Fontos újdonság Korfun, hogy átvett a társaság egy szállodát, amely a teljes felújítás és átalakítás után Grecotel Costa Botanica néven nyit meg pénteken, május 26-án. A szállodalánc vezetősége számára a ház legnagyobb vonzerejét az adta, hogy a sziget legjobb és leghosszabb strandja tartozik hozzá, amelynek egyik végétől a másikig órákig sétálhatunk. A hotel négy á la carte étteremmel rendelkezik és megtartották a ház eredetileg olaszos dizájnját.

A The Dine Club mellett létezik egy további meghatározó F&B koncepció is, amely csoportosítja a hasonló Grecotel házakat és ez a LUX ME, azaz a prémium all inclusive ellátás, amelynek keretében az adott hotel teljes á la carte éttermi kínálata igénybe vehető, be van építve az árba.

A Grecotel nemcsak szállodákkal, hanem olyan autentikus élményeket kínáló helyszínekkel is rendelkezik, mint Korfun a Danilia Village. Az elhagyott üdülőfalut megvásárolta a társaság, hogy bemutathassa vendégeinek, miként éltek 100 éve a helyiek a szigeten. A faluban egy tavernát is nyitottak kitűnő konyhával.

Az új Costa Botanica kilométereken át húzódó strandja
Az új Costa Botanica kilométereken át húzódó strandja
 

Új butikhotel kilátással az Akropoliszra

Rodoszon egy szállodában elérhető a LUX ME ellátás, ez a Rodos Royal-ból az elmúlt évek során teljeskörű átalakítás után megnyílt Dama Dama, amely a rodoszi kolosszus egykori lábai helyén emelt egy-egy szarvasról kapta a nevét.

Kos szigetén is két szállodája van a láncnak. A Kos Imperial szintén a Luxme ellátást kínálja, a Casa Paradiso pedig ízig-vérig családbarát szálloda Kids Clubbal, gyermekmegőrző szolgáltatással.

A Cape Sunio Athén közelében ugyancsak csodás ókori romok mellett helyezkedik el, a Poszeidón templom és az első olimpiai játékok helyszínének szomszédságában. A szállodában új á la carte éttermet alakítottak ki, és revonálták szobáit is. Az új, saját medencés szobatípusból is itt alakítottak ki jó néhányat.

A The Dolli egy kis butikhotel, amely szintén újdonság a társaság portfóliójában. A 46 szobás ház az összes Grecotel szálloda közül a legközelebb esik Athénhoz, reggeli közben az Akropolisz látványában gyönyörködhetnek a vendégei.

Athén ikonikus fellegvára a The Dolli medencéjében tükröződve
Athén ikonikus fellegvára a The Dolli medencéjében tükröződve
 

A buliszigeten is elbújhatunk a világ elől
A pezsgő éjszakai életéről ismert Mykonos szigetén ugyancsak két házzal képviselteti magát a szállodavállalat. A Mykonos Blue a klasszikus üzemeltetés felfogásával családok, egyedülálló vendégek és párok számára egyaránt nyitva áll. Standard és családi szobáit mind felújították a közelmúltban a szigetre jellemző kék-fehér színvilág jegyében. Tavaly óta a sziget északi részén található 35 szobás Mykonos Lolita is a Grecotel kínálatának egyik eleme. A társaság azért döntött a hotel akvizíciója mellett, hogy a „buliszigeten” is kínálhasson olyan helyszínt, amely távol esik a vigalmi létesítményektől, és nyugodt pihenést kínál.

Kréta, ahonnan kinőtte magát a szállodavállalat rendelkezik a legtöbb Grecotellel, és azon belül is Rethymno környékén csoportosulnak a szállodák, ahonnan családi vállalkozásként, eredetileg az olívaolajbizniszből indult a társaság. A repülőtérhez közeli Amirandes a Grecotel egyik zászlóshajója a szigeten homokos, tiszta, lassan mélyülő tengerpartjával és különlegessége, hogy villák is tartoznak hozzá. Új á la carte éttermében, a Minotaurban Picasso saját készítésű műtárgyait csodálhatják meg a vendégek.

Érkezéskor párnamenü az ágyon

A szállodalánc többi krétai szállodáját a TUI Magyarország értékesítési vezetője, Taskár Tamás mutatta be áprilisban szerzett személyes tapasztalatai alapján. A szakember hangsúlyozta, hogy a TUI idén 17 görög úti célt programoz bécsi indulású közvetlen charterjáratokkal, ezek közül 6 desztinációban Grecotelek is elérhetők.
Az 1975-ben épült, 264 szobás LUX ME White Palace-t is teljesen felújították. Neve is mutatja, hogy uralkodó színe a fehér. Hatalmas területen fekszik, nagyméretű szobákkal rendelkezik, a nappalival egybeépített fürdőszobái, az exkluzivitás élményét nyújtják, akárcsak az, hogy a fűtött medence partján szellősen helyezkednek el a napágyak. A LUX ME hotelek bizonyos lakosztályaiban és villáiban elérhető az úgynevezett famous class services exkluzív check innel, folyamatos takarítással, felszolgálóval, aki a napozóágyunkhoz jön, hogy italt rendelhessünk, és az úgynevezett párna menüvel, egy kosárnyi apró mintapárnácskával, amely alapján kiválaszthatjuk, milyen vánkoson is szeretnénk álomra hajtani a fejünket nap mint nap nyaralásunk során. Gyerekbarát a hotel és különlegessége az egészen kimagasló minőségű gasztronómia és a borkoncepció, amely több, mint 150 tételt kínál. Itt a kulinária azért is ilyen magas szintű, mert ez volt az első Grecotel, amelyben bevezették a LUX ME ellátást.

A Luxme White Palace nyitott étterme
A Luxme White Palace nyitott étterme
 

Aquapark, görög falu, mintagazdaság 

Még nagyobb Grecotel szálloda a szigeten a több, mint 300 szobás Creta Palace 18 szobatípussal, és legnagyobb vonzereje a 100 méter széles tengerpartja. Barbarossa éttermében még egyetlen vendégtől sem érkezett panasz. 2000 négyzetméteres, sokrétű szolgáltatásokat kínáló spa-val is rendelkezik. Nagy durranása a szálloda részét képező kis görög falu, kocsmával, kápolnával. A Grecoland Kids land itt is fogadja a gyerekeket.

A TUI KIDS CLUB ízig-vérig gyerekbarát hotele a szigeten a 400 feletti szobával rendelkező, óriási területen elhelyezkedő Marine Palace, amelyhez 6000 négyzetméteres aquapark is tartozik. Mindent megtalál itt egy család, amit szeretne a vízi szórakozástól kezdve a görögös jellegű szobákig.

A 69 szobás Caramel Grecotel Boutique Resort érdekes színfolt a krétai kínálatban nagyon csendes és nyugodt légkörével. Hangos animáció helyett itt a jóga és a pilates, ami elérhető. Szobáit tekintve a White Palace-nál is exkluzívabb a ház, és 6 fős szobákat is kínálnak.

A Grecotel luxusfarmja az AgrecoFarms a vendégek nagy kedvence, amely a borkészítés, olívaolaj termelés folyamatait mutatja be, és étkezést is kínál.

Az AgrecoFarms
Az AgrecoFarms
 

Taskár Tamás ismertetőjét azzal zárta, hogy hónap végétől június végéig értékesítési verseny indul a Grecotel foglalásokra, és a lánc legújabb tagjában, a Costa Botanicában eltölthető nyaralás a jól megérdemelt díj.
A bemutatkozó est végén pazar vacsorát fogyaszthattak el a résztvevők a Hard Rock Hotel Budapest tetőkertes konferenciatermében.

 

 

Tóth Réka Anna
a szerző cikkei

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk