hirdetés
hirdetés

Indul egy fővároshoz közeli termálhotel felújítása

2015-ben zárták be az érdi Liget Hotelt, aminek a jódos-brómos termálvízzel rendelkező fürdőrészlegét külső vendégek is látogathatták.
Most úgy tűnik, idén elkezdődhet a leromlott állagú épület felújítása - írja a Termál Online.

hirdetés

Márciusban lesz a nyolcadik évfordulója annak, hogy bezárták az Érden található Liget Hotelt. Kimondottan népszerű helynek számított, hiszen az 1990-ben megnyitott szálloda termálfürdőjét külső vendégek is látogathatták. 

Csőzik László, Érd polgármestere múlt héten pedig arról számolt be a Facebook oldalán, hogy úgy tűnik, idén elkezdődhet a zárvatartás idején komoly állagromlást elszenvedett hotelépület felújítása. 2024-ben a medencék, a kert, az utcafront rekonstrukciójára kerülhet sor. A termálhotelt korábban vízzel ellátó termálkút az önkormányzat tulajdona, de nyitottak arra, hogy termálvizet szolgáltassanak az újranyitó létesítménynek is.

Fotó: termalonline.hu
Fotó: termalonline.hu

A polgármester mint írta: „az épület nagyon rossz állapotban van, ráadásul a befektető nemcsak rekonstruálni akarja a hotelt, hanem fejleszteni is. A szobaszámot 25-ről 50-re emelnék, hogy egy 3 csillagos szállodának megfelelő színvonalú hotelt alakítsanak ki. A beruházáshoz idő kell és az energiaválság, a rezsiárak elszabadulása is lassítja a tervek megvalósítását a befektető szerint.”

 

 

(forrás: Termál Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk