hirdetés
hirdetés

Négycsillagos szállodát épít a Debreceni Egyetem

Folytatódik a szállodaépítési láz Debrecenben. Hamarosan kiírják a tervpályázatot az új nagyerdei hotelre, amelyet kiemelt beruházássá nyilvánított a kormány - írja a haon.

hirdetés

A Debreceni Egyetem a 2021–2027 közötti európai uniós költségvetési ciklusban 400 milliárd forintot meghaladó fejlesztést szeretne megvalósítani. Erről a felsőoktatási intézmény kancellárja a város fejlesztési stratégiájáról tartott sajtótájékoztatón beszélt nemrégiben. Bács Zoltán a tervezett beruházások között említette egy új szálloda építését, amely a Kartács utcai Park Hotel helyén valósul meg. Az egyetem terve, hogy a szálloda a piaci igények kiszolgálása mellett az egyre népszerűbb turizmus-vendéglátás szak gyakorlati oktatását is szolgálja majd. Tankonyha és tanétterem is épül hozzá.

Fotó: Park Hotel és Étterem (Facebook)
Fotó: Park Hotel és Étterem (Facebook)


Jelenleg a generáltervező kiválasztására irányuló terv­pályázat előkészítése van folyamatban, a tervpályázatot a következő hetekben hirdetik meg. Az új, oktatási és innovációs feladatokat ellátó „UniGreen” Hotel fejlesztése - amelyet a kormány kiemelt beruházássá nyilvánított - közel 4 ezer négyzetméteren valósul meg. A négycsillagos minősítésűre tervezett szállodában 40-60 szobát alakítanak ki. A beruházás költsége jelenlegi áron nettó 4 milliárd forintba kerül majd.

A természetvédelmi területen, a Nagyerdőben lévő, háromcsillagos, 16 szobás Park Hotelt a Debreceni Egyetem még 2018-ban vásárolta meg.

(forrás: HajdúOnline)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk