hirdetés
hirdetés

Spanyol üzemeltetője lesz a New York Palace Budapestnek

Év elején gazdát cseréltek a budapesti New York Palace és a New York Residence szállodák és most már kiderült az is, hogy ki lesz a üzemeltetőjük.

hirdetés

A francia Covivio Hotels S.A ingatlanüzemeltető 573 millió euró értékű tranzakcióban vásárolt meg nyolc luxushotelt a Värde Partnerstől, mint eladótól – tájékoztatott a vevőt képviselő Schönherr Hetényi Ügyvédi Iroda. Az üzlet részei a budapesti New York Palace és a New York Residence szállodák is - írja a napi.hu.

A Covivio és a Värde Partners még az év elején egyeztek meg a nyolc luxusszálloda eladásáról. A felvásárolt nyolc luxushotel között szerepelnek a Budapest VII. kerületében található rangos New York Residence és New York Palace hotelek is. Az utóbbi - amely tavaly ünnepelte a 125. születésnapját - ad otthont a világhírű New York Kávéháznak is. A fennmaradó hat hotel további, a turisták körében szintén nagy népszerűségnek örvendő európai városokban található, mint például Firenzében, Rómában, Párizsban és Velencében - írja közleményében az ügyletet intéző jogi iroda.

A 25 milliárd eurós vagyon felett rendelkező európai ingatlanbefektető, a Covivio, amelynek portfóliója nagy európai városok szívében található irodaházakat, hoteleket és lakóépületeket foglal magában, a spanyol NH Hotel Group-ot választotta partnernek az üzemeltetéshez. Az NH terve, hogy a hoteleket újrapozicionálja, majd ezt követően hosszútávon üzemeltesse. Az NH közel 400 szállodát visz 30 országban, számos branddel rendelkezik és Magyarországon a Vígszínháznál 2003-ban nyitották meg első és eddig utolsó négycsillagos szállodájukat Hotel NH Budapest City néven. Az 1978-ban alapított spanyol cég a New York Palace-szal belép az ötcsillagos hotelt üzemeltetők közé hazánkban. 

"Őszintén örülünk, hogy sikerült zárni ezt a nagy jelentőségű szállodai tranzakciót, különösen most, a világjárvány miatti bizonytalan helyzetben." - mondta dr. Krüpl László, aki a tranzakció magyar jogi vonatkozásaiban segítséget nyújtó csapatot vezette. 

 

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Figyelem - új mailcímek!

Felhívjuk figyelmüket, hogy email-címeink megváltoztak. Közleményeiket, híreiket, meghívóikat a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  és a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  email-címekre várjuk. Központi email-címünk: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

A korábbi email-címeinkre küldött tartalmak nem jutnak hozzánk. Kérjük, az új email-címekre frissítsék a listáikon a nevünk mellett az adatokat. Köszönjük!

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk