hirdetés
hirdetés

17 milliárd forint Jász-Nagykun-Szolnok megye turisztikai fejlesztéseire

Több mint 17 milliárd forint támogatás jut turisztikai fejlesztésekre Jász-Nagykun-Szolnok megyében a következő években, a megvalósuló fejlesztések hozzájárulnak a megye vendégforgalmának további növeléséhez - mondta Szolnokon a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója csütörtökön. 

hirdetés

Szolnokon a kereskedelmi szálláshelyek 36 ezer vendéget és 87 ezer vendégéjszakát regisztráltak tavaly. A vendégek száma 34,2 százalékkal, a vendégéjszakáké 39,3 százalékkal nőtt 2010-hez képest. A szállásdíjbevételek 598 millió forintot tettek ki 2017-ben, 77,3 százalékkal bővültek 2010-hez viszonyítva.

A KSH kereskedelmi szálláshelyadatai alapján Jász-Nagykun-Szolnok megyében  215 ezer vendég több mint 591 ezer vendégéjszakát töltött el a megye kereskedelmi szálláshelyein. 2010-hez képest képest a vendégek száma 48,2 százalékkal, a vendégéjszakák száma 38,6 százalékkal emelkedett, míg a szállásdíjbevételek 109,1 százalékkal nőttek

A következő években várhatóan 3,5 milliárd forintból épül kerékpárút Tiszafüred és Poroszló között, és az Alsó-Tisza és a Körösök víziturizmusának komplex fejlesztése zajlik majd, amelyere 400 millió  forintot fordítanak. A Berekfürdői Gyógy-és Strandfürdő, valamint környezete négyévszakos kínálatának komplex fejlesztésére 1,7 milliárd forintot szánnak. A Tisza-tavi beruházások keretében fejlesztik a szabadvízi strandokat, a kerékpározási infrastrukturát, korszerűsítik a tematikus szigeteket, a túravitorlázáshoz kapcsolódó kikötőket, valamint kialakítják a Hortobágy-Tisza-tó élménykerékpárutat.

Karcag turisztikai kínálatának fejlesztése érdekében egyebek mellett élmény-és gasztronómiai park kialakítása történik meg 1,4 milliárd forintból. Abádszalókon fejlesztik a turisztikai infrastruktúrát. Guller Zoltán  a kulturális desztináció-fejlesztések között példaként említette a Tisza-tavi valamint a Nagykunsági templomok útját. Korszerűsítik a Mezőtúri Református Látogatóközpontot és sor kerül Kunszentmárton komplex turisztikai célú fejlesztésére is.

A városban 5,5 milliárd forintból valósul meg a tiszaligeti fürdőfejlesztés, a tiszai kikötő és kapcsolódó létesítmények fejlesztése pedig 1,4 milliárd forintból. A Szolnoki Várkerület turisztikai fejlesztésére 1 milliárd forintot fordítanak, de megújul a Véső úti sporttelep és a strandfürdő is. A RepTár Szolnoki Repülőmúzeumtól egy turisztikai tematikus sétányt terveznek a Szolnoki Művésztelepig. 

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai