hirdetés
hirdetés

A világ legjobb úti célja melegeknek

Ezzel a titulussal gazdagodott Rio de Janeiro, amely örül a címnek, és reméli, hogy az segít fellendíteni a megtorpant idegenforgalmat.
hirdetés

A Forbes magazin által nemrégiben a világ legboldogabb nagyvárosának választott brazil metropoliszt a meleg utazási irodák minapi bostoni kongresszusának küldöttei találták a legjobb helynek a meleg turisták számára is, és ezt megerősítette a TripOutGayTravel.com portál és a Logo amerikai melegtévé közös internetes szavazása is, amelyen 100 ezer voksot adtak le maguk az utazók. Eduardo Paes riói főpolgármester örömét fejezte ki a titulus fölött, amely szerinte a minden látogatót megillető brazil vendégszeretet elismerése. "Büszke vagyok arra, hogy egy olyan városnak lehetek a polgármestere, amely tiszteletben tartja, sőt értékeli a különbözőséget" - mondta a polgármester.

A pangó idegenforgalmú metropolisz a 2014-es labdarúgó világbajnokság és a 2016-os olimpia húzóereje mellett a melegekre is számít: a helyi idegenforgalmi szövetség nem véletlenül hangoztatja kampányában, hogy a rióiak "fajtól, vallástól és szexuális irányultságtól függetlenül harmóniában élnek". Tavaly 1,7 millió külföldi turista kereste fel a cukorsüveg lábánál elterülő várost, ami 100 ezerrel marad el a 2004-es forgalomtól. A legjobb gay úticélként Rio olyan vetélytársakat vert meg fölényesen, mint a melegek iránti vendégbarátságáról régóta ismert Sydney, Montreal, London, Barcelona vagy Buenos Aires.

Az újabb kedvező titulus elnyerése kapóra jött a brazil nagyvárosnak, amely az eltelt hetekben a számos halálos áldozatot követelő utcai erőszakról és a drogbűnözésről szóló rossz hírekkel került be a világsajtóba. Az 1000 riói nyomornegyed némelyikében szinte naponta történik utcai lövöldözés; ezeket a turistáknak célszerű messze elkerülni. A Forbes amerikai üzleti magazin mindenesetre még az újabb erőszakhullám előtt találta a legboldogabbnak Riót a világ vizsgált 50 nagyvárosa között. A bostoni melegturisztikai vásáron amúgy "az év felfedezettje" Curacao szigete lett, a "földkerekség legszexibb helyének" pedig Marais párizsi bohémnegyedet választották. (MTI)

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai