hirdetés
hirdetés

Oroszlánkölyök, gasztronómia, Tel Aviv

Tel-Avivban 2018. október 25-26.között már 4. alkalommal rendezték meg a Magyar Gasztronómiai és Kulturális Napokat, melyen idén Nyíregyháza város Debrecennel közösen vett részt - közölte kedden a Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft.

hirdetés

A rendezvényen bemutatkozott Benkő Levente, Magyarország új izraeli nagykövete, a Magyar Kormányt pedig Takács Szabolcs Ferenc, a Miniszterelnökség európai uniós politikák kialakításáért és koordinációjáért felelős államtitkár képviselte. Az esemény megnyitóján Dr. Kovács Ferenc polgármester is köszöntette a megjelenteket, ahol többek között arról tájékoztatta a jelenlévő vendégeket, hogy a Nyíregyházi Állatpark három fehér oroszlánkölyköt ajándékoz Beér-Seva állatkertjének, akik hamarosan megérkeznek új otthonukba.

Fotó: Nyiregyházi Turisztikai Nonprofit Kft.

A Magyar Napok színpadán folyamatosan zajlottak a kulturális programok; városunkat Kallós Angelika népdalénekes képviselte, aki gyönyörű hangjával elvarázsolta a résztvevőket. A gasztronómiai és borászati standok mellett Nyíregyháza és Debrecen város turisztikai ajánlataival ismerkedhettek meg a látogatók. Debrecen és Tel-Aviv között évek óta közvetlen WizzAir repülőjárat közlekedik, és a földrajzi közelség miatt Nyíregyháza is kedvelt úti céllá válhat az Izraelből érkező turisták számára, hiszen számos attrakcióval rendelkezik a város, melyet a Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft. standjának népszerűsége is igazolt.

Fotó: Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft.

A Magyar Napok mellett sor került egy közös találkozásra Nyíregyháza, valamint a 20 éve testvérvárosi kapcsolatban álló Kiryat Motzkin polgármestere között, ahol egyeztetések zajlottak a jövőbeni együttműködés lehetőségeiről. A tárgyaláson szóba került a két város állatkertje közötti tapasztalatcsere, továbbá a kulturális kapcsolatok erősítése is. A találkozó keretében a két polgármester meglátogatta a helyi idősotthont, ahol közösen adták át az idősek számára kialakított dísznövénykertet és virágot is ültettek. Nyíregyháza város polgármestere személyesen találkozott ott élő magyarokkal, többek között egy Nyíregyháza környékéről származó idős hölggyel is

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!