Taurus Reisen, a mediterrán varázsló

Az erősen szegmentált magyar utazási piacon igazi üde színfoltot jelent a Taurus Reisen. Sokan Tunézia-specialistaként könyvelik el, pedig kínálata már túlmutat az észak-afrikai országon. 

A magyar világutazók körében a Taurus Reisen neve összeforrott Tunéziával. Valóban, a vállalkozás munkáját másfél évtizede, - megalakulása óta - tunéziai szakemberek is segítik. Ennek köszönhető, hogy a vendég közvetlenül, s nem ügynökök láncolatán keresztül juthat el a mesés afrikai országba. „Africanus” hírét az iroda szisztematikusan tovább építi, 2014-ben négy chartert indít a magyar fővárosból, s egyet Debrecenből. Különleges élményt ígér a djerbai út. A Földközi-tenger gyöngyszeme - a mediterránum zsidóságának híres búcsújáróhelye - mind a természetszeretők, mind pedig a történelem iránt érdeklődők kedvelt célpontja. Egyiptom felett ugyan gyakran gyűlnek a fellegek, az iroda mégis fenntartja heti egyszeri charterjáratát a nagy múltú országba. Álláspontja szerint az általa szervezett utak, az igénybe vett üdülőkörzetek biztonságosak, s Egyiptom nélkül a magyar utazási paletta is szegényebb lenne. A Törökországba utazók ugyancsak heti egy charter járattal utazhatnak.

Észak-Ciprusra két szezon tapasztalatai alapján ajánl utakat a Taurus. A Köztársaság 2013-ban ünnepelte kikiáltásának harmincadik évfordulóját. Úgy tűnik, a három évtized alatt a ciprióták ellentétei is mérséklődtek, s a Szerelem szigetének lakói - a közös érdekek alapján - a jövőbe tekintenek. Aphrodité szülőhelye igazi turistacsalogató. A középkori egyházi kultúra kedvelői a Bellapais Apátság falai között elmélkedhetnek, a lovagregények szerelmesei Szent Hilarion várában merenghetnek a dicső múlton. Az operabarátok Otelló várában idézhetik meg a féltékeny velencei mór szellemét, a természetkedvelőknek a Karpasz-félsziget nyújt maradandó élményt.

Az iroda idén meglepetést is tartogat utazóinak. Újabb két szigettel: Krétával és Zakynthossal, s Bulgáriával gazdagodik katalógusának kínálata. Kréta az európai kultúra bölcsője igazi kikapcsolódást és kulturális élményt nyújt vendégeinek. Zakynthos szintén a természet és a történelem páratlan ötvözete, s az odalátogató megérti, miért is harcolt birtoklásáért egykor Athén és Spárta.

Bulgária a hatvanas években a magyarok közkedvelt úti célja volt, majd honfitársaink messzebb vágytak. Bulgária azóta sokat fejlődött, az üdülőhelyek igazi turistaparadicsommá váltak. Ráadásul az árak is kedvezőek, s nagy előny, hogy az ország közel esik hazánkhoz.

A „Taurus Reisen, a mediterrán varázsló” hirdeti az írás címe. Valóban álmokat kínál, de biztonsággal, s a valóság talaján. Ábrándokra pedig szükségünk van, ezek valóra váltásában segítenek az Iroda felkészült munkatársai itthon és idegenben. (x)


Művészet és vendéglátás a Káli-medencében

Művészet és vendéglátás a Káli-medencében 

A Káli Art Inn lett 2023-ban az Art is Business Díj Vállalati kategóriájának győztese. Tulajdonosai, a Molnár Júlia–Héjja Róbert házaspár, szívvel-lélekkel elkötelezett amellett, hogy ötvözze a vendéglátást a művészetek szenvedélyes támogatásával. A Káli Art Park kialakításával pedig olyan egyedülálló kiállítóhelyet hoztak létre, ahol a kortárs szobrászművészek bemutathatják és értékesíthetik alkotásaikat.
Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen?

Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen? 

A tanulmányok szerint a fogyasztók több mint 90%-át befolyásolják az utazástervezésben az online platformokon posztolt értékelések, így nem meglepő, hogy az ágazat nagy harcot vív a hamis értékelésekkel, beleértve az indokolatlan rágalmazást és az érdemtelen túlértékelést egyaránt.
Szállodatörténelmet ír a Hunguest

Szállodatörténelmet ír a Hunguest 

480 teniszpálya területével egyenlő fejlesztést tudhat maga mögött a Hunguest, ami történelmi léptékű, hiszen Magyarországon ilyen volumenű szállodaipari felújítás és szállodaépítés még nem zajlott
Ráborították az asztalt a Bookingra

Ráborították az asztalt a Bookingra 

A beérkezett észrevételek értékelése után immár végleges a Gazdasági Versenyhivatal jelentése a hazai online szálláshely-közvetítési és szálláspiacon elvégzett gyorsított ágazati vizsgálatról. A Booking-botrányként elhíresült ügyben a hatóság több javaslatot is megfogalmazott a magyar fogyasztók és a hazai szállásadók védelme érdekében.
Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban

Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban 

A téli időszakban is az egyik legfontosabb turisztikai motiváció az egészségturizmus, amely így Magyarország egyik legjelentősebb, négyévszakos turisztikai terméke. Azon vidéki települések, ahol a gyógy- és élményfürdő mellett magas színvonalú szolgáltatások is várják a vendégeket, ebben az időszakban az átlagosnál nagyobb forgalomra és magasabb foglaltságra számíthatnak.
A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése

A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése 

A párizsi Ritz alkalmazottainak volt néhány izgalmas órája, mire egy porszívózsákból előkerült az ellopottnak hitt ékszer.
Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten

Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten 

A Kimpton Hotels, az Intercontinental Hotels Group luxus lifestyle márkája, amely világszerte több, mint 80 egységgel rendelkezik. A 2024 nyarán nyíló, Bem téren épülő, dunai panorámás patinás épület szintén ennek az izgalmas boutique brandnek ad majd otthont.
Vendégélmény fokozása az AR segítségével

Vendégélmény fokozása az AR segítségével 

A vendéglátóipar mindig is élen járt az új technológiák bevezetésében a vendégélmény fokozása érdekében. A mobil bejelentkezéstől a személyre szabott szolgáltatásokig a szállodák folyamatosan innovatív módokat keresnek ügyfeleik kielégítésére. Az egyik technológia, amely forradalmasíthatja a vendéglátást, az a kiterjesztett valóság (AR).
Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata

Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata 

A Hunguest Hotels megújult arculata elnyerte a Német Formatervezési Tanács által alapított German Design Award 2024 díjat a márkaidentitás kategóriában.
A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat

A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat 

A BDPST Ingatlanfejlesztő egyik projektje, a Dorothea Hotel nyerte a Portfolio Property Awards díjátadóján az Év Hotelprojektje kategóriában járó elismerést kedden Budapesten. Az eseményen az év legkiemelkedőbb hazai teljesítményeit, megoldásait és fejlesztéseit bírálták.

Interjú

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?