hirdetés
hirdetés

Arany Delfin az MTÜ-nek

Turisztikai film kategóriában nyerték el Cannes-ban az elismerést.

hirdetés

A Cannes-i Corporate Media & TV Awardson a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ)  turisztikai film kategóriában elnyerte a legmagasabb elismerést, az Arany Delfin díjat a Budapest 365 kampányfilmmel. Az imázsfilm a Spice of Europe kampánysorozat részeként készült el, egyedi megközelítéssel, fiatalos lendülettel és képi világgal.

Mi az az Arany Delfin díj?

Az Arany Delfin díj a vállalati és televíziós filmes alkotások egyik legfontosabb elismerése, 2010 óta osztják ki minden évben a világ legkiválóbb reklám és tévés filmjeinek, online alkotásainak és dokumentumfilmjeinek. Az idei szemlére a világ minden tájáról 844 különböző pályázat érkezett, ezekből egy 61 fős, nemzetközi filmes szakemberekből és rendezőkből álló zsűri választotta ki azt a 136 alkotást, amely kiemelkedik a többi közül, ezért díjat érdemel.

A Budapest 365 a turisztikai film kategóriában nyerte el a legmagasabb elismerést, az Arany Delfint.

"Vörös szőnyeges" díjátadó helyett értesítés

Az idei évben a járvány miatt a hivatalos „vörös szőnyeges” díjátadó ünnepséget nem tartották meg, a győzteseket a szervezők külön-külön értesítették, és küldték el nekik az elismeréseket.

Miről szól a díjazott film?

A Budapest 365 film idén júniusban készült el, alapgondolataisága az, hogy senki sem ismeri jobban a várost, és senki sem tud autentikusabb helyeket ajánlani, mint egy itt élőhelyi ember, és semmi sem mutathat többet egy városról, mint annak az arcai – direkt, illetve átvitt értelemben egyaránt. A városról a leghitelesebben a mindennapokban is az utcákkal, terekkel szinte együtt lélegző helyi lakosok tudnak mesélni, ezért a film szereplői is budapestiek.

A forgatás egy éven át zajlott, így az imázsfilmben a Városligeti műjégpálya, a karácsonyi díszkivilágítással megvilágított Andrássy út ugyanúgy megjelenik, mint a nyári délutánok és a fesztiválok felejthetetlen hangulata. A nyári, tavaszi, őszi és téli jelenetek ezáltal azt az üzenetet is erősítik, hogy Budapest négy évszakos úti cél.

A film, ha még nem látta volna, megtekinthető: ITT

(forrás: MTÜ / Turizmus Online)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai