Átlátható és átjárható szakképzés

Nagy sikerrel zajlott le az „Átlátható és átjárható szakképzés – ECVET alkalmazása nemzetközi környezetben” című konferencia 2014. október 16-án, Budapesten. Ezzel zárult a Lifelong Learning Program, Leonardo da Vinci Innovációtranszfer pályázattípus keretében megvalósult ECVET – Health Tourism című kétéves projekt, amely az egészségturizmus terén működő szakképzések átjárhatóbbá és átláthatóbbá válásához járult hozzá.

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Mit jelent pontosan kozmetikusnak lenni? Mi a munkája egy fitness-wellness asszisztensnek? Milyen feladatokat lát el egy egészségturisztikai szervező, értékesítő? Milyen kompetenciákra van szüksége egy európai szintű szakembernek ahhoz, hogy a lehető legjobban elvégezze feladatait és kielégítse a vásárlói igényeket? Az ECVET – HEALTH TOURISM projekt ezekre a kérdésekre kereste a választ, illetve az ehhez kapcsolódó kihívások és problémák megoldását célozta.

A projekt keretében dolgozó szakemberek meghatározták és összegyűjtötték azon tudást, készségeket, illetve kompetenciákat, melyek elengedhetetlenek az említett egészségturisztikai szakmák hatékony gyakorlásához. A szakmai profilok kidolgozása az általuk elvégzendő tevékenységekből és feladatokból indult ki, ezekhez rendelve tudást, készségeket, kompetenciákat, tanulási eredményeket, illetve a tanulási egységgel megszerezhető ECVET pontokat.

Az ECVET – HEALTH TOURISM projekt általános célkitűzése igazodott az Európai Szakoktatási és Szakképzési Kreditrendszer (ECVET) elvekhez és eszközökhöz, így azt célozta, hogy az egészségturisztikai képesítések átláthatóvá és átjárhatóvá váljanak Európán belül, illetve, hogy elismerhetővé váljon a különböző tanulási környezetben (formális, informális, non-formális) megszerzett tudás. Az „Átlátható és átjárható szakképzés – ECVET alkalmazása nemzetközi környezetben” című konferencia keretében bemutatásra kerültek a kétéves projekt mérföldkövei és főbb eredményei. Kerekasztal-beszélgetés keretében bemutatkoztak a projektben dolgozó nemzetközi partnerek, akik részletesen válaszoltak az érdeklődő résztvevők kérdéseire.

A projekt megvalósításában 5 ország vett részt: Magyarország, Olaszország, Belgium, Szlovákia és Románia, összesen 8 partnerszervezettel. A koordináló magyar partner a Várnai Consulting Nonprofit Kft., amely számos hazai és nemzetközi oktatási és felnőttképzési projektben vett részt.

A partnerek között szerepel a nemzetközi projektekben nagy tapasztalattal bíró és a turizmus területén is tevékenykedő olasz Aris Formazione e Ricerca Società Cooperativa, és a belga DIESIS COOP; több szakképző intézmény, így a román COLEGIUL TEHNIC “TRAIAN VUIA”, a szlovák Stredná odborná škola s vyučovacím jazykom maďarským és a magyar EFEB Üzleti Szakközépiskola.

További partner az egészségturizmus és a fitness-wellness területén felnőttképzést nyújtó vállalkozás, a magyar International Wellness Institute (IWI), és a szintén magyar Magyar Egészségturizmus Marketing Egyesület (MEME), amely egy országos szakmai szervezet az egészségturizmus területén.


Jöhetnek az ötletek, hogy mivel dobjuk fel Budapestet!

Jöhetnek az ötletek, hogy mivel dobjuk fel Budapestet! 

Jó hír a vállalkozó kedvű, városukat szerető budapestieknek: 2024-ben ismét lesz Budapest Tuning ötletpályázat!
Túrázni hívja a fiatalokat a Valmart és a Pick

Túrázni hívja a fiatalokat a Valmart és a Pick 

A PICK tavaszi kampánya arra buzdítja az embereket, hogy mozduljanak ki a négy fal közül
Alkoholtilalom és a bulihajók száműzése - a főváros rendezné a pesti rakpart gondjait

Alkoholtilalom és a bulihajók száműzése - a főváros rendezné a pesti rakpart gondjait 

A fővárosi önkormányzat kitiltaná a hajók nagy részét a pesti rakpartról.
Két napig hajnalig nyitva a Szentendrei Skanzen

Két napig hajnalig nyitva a Szentendrei Skanzen 

Új zenei és művészeti fesztivállal bővül a Szabadtéri Néprajzi Múzeum programkínálata.
Ismét találkozhatunk a Google Utcakép autóival

Ismét találkozhatunk a Google Utcakép autóival 

A Google Utcakép autói idén tavasszal újra visszatérnek a magyar utakra.
Különleges túraútvonalon láthatóak a Kékvándor fotográfiák

Különleges túraútvonalon láthatóak a Kékvándor fotográfiák 

Túraútvonal-szerű kiállításon tekinthetők meg Burger Barna az Országos Kéktúrán készült fotográfiái a Természettudományi Múzeumban
Sok munkavállaló ragaszkodik az otthoni munkavégzéshez

Sok munkavállaló ragaszkodik az otthoni munkavégzéshez 

A nagyobb rugalmasságra már a pandémia idején is volt igény.
Kertek a turizmusban,  turizmus a kertekben

Kertek a turizmusban, turizmus a kertekben 

Kétnapos, "Kertörökség a turizmusban" címmel konferencia vette kezdetét szerdán, a Petőfi Irodalmi Múzeumban.
Szezonnyitó kedvezmények várják hétvégén a bringásokat

Szezonnyitó kedvezmények várják hétvégén a bringásokat 

Több mint 80 kerékpárosbarát szolgáltató készül akcióval hétvégén a Föld napjára. 
Az Év Tájházvezetője díj Újbarokra került

Az Év Tájházvezetője díj Újbarokra került 

Az Év Tájházvezetője elismerést és a Tájházak és Szabadtéri Múzeumok Szövetsége életműdíjat adták át Szentendrén, a Skanzenben.

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.