Egymásnak főznek a topséfek

A Volkswagen-Dining Guide Év Étterme Díjátadó Gála nemcsak a díjak miatt lesz az év egyik legfontosabb gasztrorendezvénye,  hanem az olyan apró részletek miatt is, mint amilyen az est menüsora. A vendégek kivétel nélkül a gasztronómia jeles képviselői, akik egy kreatív, felhőtlen játékot ígérnek egymásnak, amikor a menüt összeállították.

A helyszín a Terem Budapest, az este menüjét a Hubert Catering egyik zászlóshajójának, a Babel Budapestnek séfjei alkották meg. A vacsora mellett több további topséf is készül kreatív finger foodokkal külön erre az alkalomra.

Ádám Csaba (Olimpia) például ananászos véres hurka falatokat kínál majd, Barna Ádám a Szent Andrea Wine & Gourmet Bar séfje kétféle amuse bouche-t is hoz: egy igazán különleges, körözöttel töltött „kavicsot”, és egy hurkával töltött buktát birsalmával. Langer Gábor és Veres István többek között a disznósajthoz izgalmas alma gélt, torma „snow”-t valamint rizs csipszet párosított, második finger foodjuk pedig egy hátszín lesz, amit a kávés vattacukor tesz igazán különlegessé. A székesfehérvári 67 étterem séfje, Volenter István kreációjának alapanyagai bergamot, karfiol és zöldborsó. Az Onxy séfje, Mészáros Ádám a Magyar Evolúciós Menüjük egyik fogását hozza: feketegyökér, cékla, petrezselyem.

A vacsora minden fogása különleges, a Babel Budapest regionális, természetközeli és nagyon egyszerű, letisztult ízvilágú konyháját mutatja be.

A Babel Budapest menüje:

Welcome Flying

• Disznósajt, alma, torma

Előételek

• Polip, feketgyökér, quinoa
• Bélszín, szója, jégcsap retek
• Füstölt sertés májkrém, savanyított uborka, lavash
• Zeller „rizottó”, zeller vinaigrette, angol zeller

Főételek

• Fogas, citrom, cékla
• Vaddisznó tarja, burgonya, hagyma
• Csicsóka, kovászolt csiperke
• Tanyasi csirkemell, paprika, házi tészta

Desszertek

• Rigó Jancsi
• Mákos guba
• Narancsos sajttorta
• Magyar sajtválogatás

A gála figyelemre méltó borsorát a rendezvény boros partnere, a Zwack Izabella Borkereskedés biztosítja:

• Légli Géza – Kislaki Chardonnay Matacs Dűlő
• Dobogó Pincészet – Dobogó Tokaji Betsek Furmint
• Légli Géza – Kislaki Rosé
• Bolyki – Bikavér
• Gere Attila Pincészetet – Athus Cuvée
• Gere Attila Pincészete – Kopár Cuvée
• Légli Géza – Kislaki Pinot Noir

A Volkswagen-Dining Guide Év Étterme Díjátadó Gálát 2017. február 27-én rendezik meg. A 10 legjobb étterem mellett kiderül mely az ország legjobb street food helye, díjazzák az év szakácsteljesítményét, az év ifjú séftehetségét, az év innovatív Konyháját, az év séfjét, és az év legígéretesebb éttermét.


Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen

Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen 

Harmadik alkalommal hirdették meg a versenyt, amelyre 143 nevezés érkezett az ország minden részéből és a Felvidékről.
Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival

Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival 

Mutatjuk az idei első Food Truck Show legizgalmasabb ételeit.
Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál

Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál 

A tradíció és az innováció összefonódása kürtőskalács ünnepén.
Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje

Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje 

Az ország egyik legnevesebb séfje szerepel kiadónk, a Klasszis Média idén is megrendezésre kerülő, szállodákat és éttermeket megcélzó designversenyének zsűrijében.
Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból

Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból 

A nagykóstolón több mint húsz Kárpát-medencei pincészet mintegy ötven borával ismerkedhetnek meg a látogatók.
Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején

Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején 

Ismét megnyitotta kapuit Budapest egyik legkülönlegesebb skybarja, a Hilton Budapest szálloda tetején található White Raven.
Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon

Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon 

Ismét a Kincsem Parkban gyülekeznek a legjobb mozgó street foodosok.
Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc

Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc 

A McDonald’s jelentős forgalomcsökkenést jelentett be az idei első negyedévre vonatkozóan.
Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata

Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata 

Új séf, új étlap, új élmények.
Ilyen lesz a Balaton egyik legújabb étterme

Ilyen lesz a Balaton egyik legújabb étterme 

Május végén nyitja meg kapuit Alsóörsön az Y by Rácz Jenő étterem, amely a Michelin-csillagos séf, Rácz Jenő vezetésével várja a vendégeket.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.