hirdetés

Felbontja szerződését a Best Westernnel a Hotel Hungaria

Január 1-jétől Hotel Hungaria City Center néven üzemel tovább a Best Western Hotel Hungaria.

hirdetés

A Danubius szállodalánchoz tartozó, idén tripla jubileumát ünneplő, 100 éves múltra visszatekintő Grand Hotel Hungaria 2015. december 31-i dátummal felbontja a Best Western lánccal kötött névhasználati szerződését. A szálloda 2015. január 1-jétől a Hotel Hungaria City Center néven, a Danubius tagjaként működik tovább.

A szálloda 25 éven át volt a Best Western család tagja, melynek sokat köszönhet. Ugyan a Best Western üzemeltetési sztenderdjeinek mindenkor eleget tett a szálloda, a minőség folyamatos javítása jegyében 2015 végén folytatódik a szobák berendezésének korszerűsítése. A Danubius az ország legnagyobb szállodáját továbbra is egyik meghatározó tagszállodájának tekinti.

„A Best Western foglalási rendszerén keresztül nem kaptunk annyi vendéget, mint amennyit szerettünk volna – nyilatkozta lapunknak Fodor-Kassai Mónika, a Danubius Hotels Group PR igazgatója. – Ennek okát elsősorban abban látjuk, hogy a Best Western törzsvendégei megszokták a családias, kis szállodák atmoszféráját és kevésbé szívesen foglalnak egy 500 szobás szállodában. Úgy gondoljuk, hogy az egyre bővülő internetes piac fogja tudni kompenzálni a Best Western által kieső forgalom pótlását. Az internetes technológia fejlődése révén mára akár független szállodák számára is egyszerűen, relatív kis költséggel hozzáférhetővé váltak azok az online disztribúciós eszközök, amelyek korábban csak globális nemzetközi cégekhez való csatlakozás révén voltak elérhetők.”Ünnepel az ország legnagyobb szállodája

2015-ben újabb budapesti szálloda ír történelmet centenáriumával, ezúttal a város legnagyobbja. A Best Western Hotel Hungaria idén különleges hármas kerek évfordulót ünnepel: 100 éve, 1915-ben rakták le az Imperial Szálloda alapkövét, mely a mai épületegyüttes legrégebbi része, 50 éve nyitotta meg kapuit a Szabadság Szálloda és 30 évvel ezelőtt Grand Hotel Hungariaként született újjá egy teljes körű átépítés és bővítés után.

Egy kis történelem

Az 1889-ben felépült elegáns Central Hotel (Központi Szálló) és az akkor már működő Debrecen Szálló közti telken nyitották meg az Imperial Szállót. Később közös üzemeltetés miatt egy összekötő folyosót nyitottak a Centrál és az Imperiál szálloda között. A kapcsolat 1935-ben a két szálloda különválásakor megszűnt.

A II. világháború idején a Központi Szálló teljesen leégett, a szomszédos Imperiál pedig német hadikórházként üzemelt, mígnem 1965-ben, az államosítás után Szabadság Szálló néven állították helyre. A valamikori három szálloda helyén végül ’85-ben megnyitották az ország legnagyobb befogadóképességű szállodáját, melyet Grand Hotel Hungaria névre kereszteltek.

A szálloda 528 szobájából a kisebb méretű szobák egybenyitásával 499 komfortosabb szobát alakítottak ki a vendégek igényeinek és a kor kihívásainak megfelelően. A szálloda Night Clubja, a Phönix Budapest éjszakai életének egyik jelentős helyszínévé vált. A bár első itallapja szerint (1985-ben) egy Coca-Cola 30 Ft-ba, egy Unicum 60 Ft-ba került.

A méret a lényeg!

Ma már a Danubius Szálloda és Gyógyüdülő Nyrt (Danubius Hotels) tulajdonában lévő szálloda 1991-ben kapta jelenlegi nevét, amikor a világ legnagyobb szállodaláncának elismert tagjává vált. A szállodaóriás az elmúlt 30 esztendőben mintegy 6 millió vendégéjszakát regisztrált. A Best Western Hotel Hungariát olyan hírességek választották szálláshelyül, mint Bruce Springsteen, Mike Oldfield és Brad Pitt.

A szálloda modern eszközökkel felszerelt, összenyitható rendezvénytermei 500 fő befogadására és gyakorlatilag bármilyen rendezvény megtartására alkalmasak, míg különtermei ideális helyszínként szolgálnak kisebb létszámú események lebonyolításához. A szálloda ma a konferenciaturizmus egyik fellegvára.

A Fiaker Söröző és Étterem házias ízekkel, az elegáns Beatrix Étterem magyar és nemzetközi különlegességekkel, gyertyafénnyel és élőzenével, míg a Lobby Bár házi készítésű cukrászati termékekkel, kávékülönlegességekkel, alkoholos és alkoholmentes italokkal várja vendégeit.

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Ön szerint az éttermesek/szállodások felkészültek a GDPR-ra?

Kiadónk társoldalai