hirdetés
hirdetés

Több mint 900 millió forintos városfejlesztés Tamásiban

Több mint 900 millió forintot fordít Tamási idegenforgalmi fejlesztésre és parkosításra. A Tolna megyei városban a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) támogatásával túrautakat, látogatóközpontot és aktív parkot építenek.

hirdetés

A város önkormányzata fenntartható ökoturisztikai fejlesztésekre 444 millió, a zöld város programra pedig 474 millió forint támogatást nyert el. - mondta Porga Ferenc polgármester. 

Az idegenforgalmi projekt keretében a tamási termálfürdő környezetének és a miklósvári parkerdőnek a fejlesztése valósul meg. A fürdőnél vendéglátóhely és túrapont készül, valamint túraösvényt jelölnek ki. A parkerdőben épülő, 40 ember befogadására alkalmas, 450 négyzetméteres ökoturisztikai látogató központban a város történelmét és környezetének természeti értékeit mutatják majd be interaktív módon. A központ és a tamási Várhegyen felújítandó kilátó egyaránt organikus építmény lesz. 

A zöld város programban mintegy 70-80 ezer négyzetméteren végeznek zöldfelületi rekonstrukciót, és egy 2432 négyzetméteres véderdőt telepítenek a város északi iparterülete mellett. Kiépítenek egy 1,8 hektáros aktív parkot a város belterületén, amelyet tanösvényekkel egészítenek ki. Szintén a zöld város program keretében Tamási budai városrészén egy 550 négyzetméteres alapterületű zöld pontot és civil házat is létesítenek.

Néhány projektelem kivitelezése már idén elkezdődik, a munkák várhatóan 2018 végére fejeződnek be.

A polgármester megjegyezte azt is, hogy a fejlesztésekkel a tamási termálfürdő vendégeinek is programot szeretnének kínálni. A létesítményt az utóbbi években 160-180 ezer látogató keresi fel évente. A KSH adatai alapján Tamásiban 2008 óta csak 2014-ben haladta meg a vendégéjszakák száma a tízezret, a vendégek száma pedig a háromezret. 2016-ban 2334 vendég 7264 éjszakát töltött el a város kereskedelmi szálláshelyein.

Szent Hubertus Kápolna/ forrás: tamasi.hu
Szent Hubertus Kápolna/ forrás: tamasi.hu

(forrás: MTI)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai