Törököt fogtak az aranykulcsosok

Budapest legújabb, trendi helyén, a török-magyar fúziós konyhát vivő Rudas Restaurant & Barban tartották októberi találkozójukat a Magyar Szállodaportások Aranykulcsos Egyesületének tagjai október 15-én, szerdán.

A hely tulajdonosai – Bíró Ferenc az étterem részéről és a Rudas fürdő tulajdonosai nevében Czinege Szilvia, a Budapest Gyógyfürdői és Hévízei Zrt. értékesítési és marketingigazgatója – elmondták, több mint 1,2 milliárdos fejlesztés eredményeként született meg a napokban átadott Rudas új részén, a régi palackozó helyén kialakított étterem, bár és tetőteraszon lévő, valamint az étterem alatti területen található koedukált wellness rész.

Emellett új öltözőket is kialakítottak, és elhangzott az is, hogy gyógyvíz van természetesen az új fürdőterületen is – termálvíz csobog a tetőtéren lévő jazucciban éppúgy, mint a lenti medenecében.

Az elegáns étteremmel kapcsolatban pedig megtudhattuk, hogy a változó színű világítással is felszerelt, nagyon elegáns, csupa ablak, fény és gyönyörű panorámával rendelkező egységben török-magyar fúziós konyhát visz Kovács Lázár és csapata, amelyről személyesen is meggyőződhettek egy négyfogásos vacsora formájában az aranykulcsosok. De mielőtt nekiláttak volna a különleges kóstolónak, előtte Ungár Tamás, az egyesület elnöke és lelke kért szót, aki többek közt beszámolt a portásverseny eddigi eredményeiről: az 55 jelentkező közül 9-en kerültek az október 28-i döntőbe, amelyet a budai Hiltonban tartanak. Következő találkozójukat az összeszokott, szakmai és mégis baráti társaság novemberben, a Bartók Emlékházban tartja.


A közlekedés napját szimulátorral és élménykamionnal ünnepli a szentendrei múzeum

A közlekedés napját szimulátorral és élménykamionnal ünnepli a szentendrei múzeum 

A BKV – a Magyar Autóklubbal együttműködve – az idén is csatlakozik a közlekedési kultúra napja programsorozathoz.
Új feladatkörök és bővülő csapat a Kartago Tours-nál

Új feladatkörök és bővülő csapat a Kartago Tours-nál 

Új értékesítési vezető érkezett a német hátterű utazásszervezőhöz.
Új vizuális megoldások a Szabadság Szigetén

Új vizuális megoldások a Szabadság Szigetén 

Új fejezet nyílik a Sziget életében, megőrizve a különleges atmoszférát és a változatos programokat, miközben látványos újításokkal is várják a látogatókat.
Befutóékszer és kávés pezsgés – izgalmas párosítás a 30. ALDI Női Futógálán

Befutóékszer és kávés pezsgés – izgalmas párosítás a 30. ALDI Női Futógálán 

„Ez Magyarország legszebb szabadidősport-rendezvénye”, hallhattuk az ALDI Futógála beharangozó eseményén május 8-án, a Cafe Frei BudaParton lévő egységében.
75 helyszín, 300 program, világsztárokkal – jön a SopronFest

75 helyszín, 300 program, világsztárokkal – jön a SopronFest 

Idén Sopronban indul a fesztiválszezon.
Különleges ereklyék a veszprémi Gizella-napokon

Különleges ereklyék a veszprémi Gizella-napokon  

Az idei Gizella Napok keretében, május 10-én és 11-én vezetett sétákon fedezhetjük fel a Szent Mihály Főszékesegyházat, ahol Szent István király hitvesének két ereklyéjét is őrzik.
Szipál 101: programsorozat a fotóslegenda nyomában

Szipál 101: programsorozat a fotóslegenda nyomában 

Hamarosan az ország több pontján is megtekinthető a Szipál-univerzum.
TKI: az ágazat szereplői negatívan látják helyzetüket

TKI: az ágazat szereplői negatívan látják helyzetüket 

Bár a turizmus bizalmi mutatói még így is kedvezőbbek, mint a nemzetgazdasági átlag vagy más ágazatok indexei, a szálláshely-szolgáltatás, a vendéglátás és az egyéb turisztikai szektor is visszaesést mutat.
Együttműködési megállapodás az erdő és a természet védelméért

Együttműködési megállapodás az erdő és a természet védelméért  

Célja, hogy a terület ökológiai, klímavédelmi és turisztikai szempontból is megújulhasson.
Új szakember a HotelPremio Group csapatában

Új szakember a HotelPremio Group csapatában 

Senior event szakember érkezett az ügynökséghez.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.