hirdetés

Bekeményít a Hilton

A szállodalánc egységes lemondási díjat tervez bevezetni függetlenül attól, hogy a vendég mikor mondja le a szobafoglalást.

hirdetés

A tervek szerint hamarosan új, extra költséggel kell számolniuk a Hilton-hotelekben megszállni szándékozó utazóknak abban az esetben, ha bármikor lemondják a foglalásukat, függetlenül attól, hogy a foglalást követően ezt mikor teszik meg. A Hilton jelenleg egy kéthónapos, több szállodában zajló tesztidőszak közepén tart. A lemondási díj egységes lenne: ötven amerikai dollárba, vagyis közel 15.000 forintnak megfelelő összegbe kerülne, és csak a Hilton Honors hűségprogramban részt vevő vendégeknek nem kellene fizetniük lemondás esetén.

Forrás: Facebook / Hilton Hotels & Resorts
Forrás: Facebook / Hilton Hotels & Resorts

Bár egy utazási tanácsadó weboldal felmérése szerint az utazók 94%-a nem értett egyet a díj bevezetésével, a szállodalánc vezetősége úgy nyilatkozott, hogy ez még mindig alacsonyabb a légitársasági díjaknál. A Hilton Worldwide elnök-vezérigazgatója azzal érvelt egyébként, hogy az emberek sokszor úgy próbálják meg kijátszani a rendszert, hogy a foglalást követően lemondják azt, majd újra foglalnak annak érdekében, hogy minél jobb szobaárakat fogjanak ki.

Ezzel egyidejűleg 2015 év végén azt is bevezette a Hilton, hogy aki a tervezett érkezése napján mondja le a foglalását, egy éjszakát mindenképpen ki kell fizetnie – legyen szó a szállodalánc bármelyik hoteléről.

(forrás: Travel + Leisure)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Ön szerint szükséges az érdekképviseleteknek a mozgáskorlátozott turisták érdekeiért lobbizni?

Kiadónk társoldalai