Bordeaux-i borsiker: a Bujdosó Sirocco a világ legjobb borai közé jutott

A dél-balatoni Bujdosó Szőlőbirtok és Pincészet Sirocco ’09 bora kiérdemelte a bordeaux-i Les Citadelles du Vin borverseny elismerését. A francia borversenyt szakmai szempontból a világ legrangosabbjai között tartják számon.

A Les Citadelles du Vin idén 14. alkalommal rendezte meg a világ legjobb borainak versenyét. A versenyre összesen 28 országból érkezett bor és párlat, hogy kivívják a nemzetközi szakmai zsűri elismerését.

A közel hetventagú zsűri (ötven nemzetközi és 18 francia nemzetiségű szakember) 1.081 tételt kóstolt végig, hogy kiválaszthassa közülük a legjobbakat. A bordeaux-i megmérettetésre idén is javarészt – közel 80 százalékban – külföldi borok érkeztek. A nevezett tételeknek csupán 29 százaléka kapott díjat, összesen négy kategóriában. Idén 317 arany- és ezüstérmet osztottak ki. A 699 nevezett vörösbor között a dél-balatoni Bujdosó Szőlőbirtok és Pincészet 2009-es évjáratú Sirocco nevű bora is kivívta az ítészek tetszését, akik ezüstéremmel díjazták a magyar borkiválóságot.

 „Tavaly már a VinAgora Nemzetközi Borversenyen is bizonyított az aranyérmes Sirocco ’09 prémium borunk, így az idei bordeaux-i borversenyen elért eredményünk után megerősítést nyertünk azon a téren, hogy a dél-balatoni vörösborunknak helye van a legjobbak között.” A Sirocco Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot és Pinot Noir házasításából született vörösbor. Illatában erdei bogyós gyümölcsök és fűszerek jelennek meg, ízében pedig ribizke, hecsedli bukkan elő, lecsengése pedig étcsokoládés. Már kóstolásakor érezhető a bor alkotóelemeinek harmóniája: teste, élénkebb savai valamint lekerekedett tannintartalma kerek egésszé áll össze.

Forrás: Vendég & Hotel


Magyar natúr borok bemutatkozása Stockholmban

Magyar natúr borok bemutatkozása Stockholmban 

Stockholmban mutatkozott be több fiatal magyar borász április 22-én, egy belvárosi, a fiatal közönség körében is népszerű étteremben.
Egy napra Budapestre költözik Hollywood

Egy napra Budapestre költözik Hollywood 

Wolfgang Puck Budapestre hozza a nemzetközi filmipar legnagyobb gálájának hangulatát.
Molnár Bence az Arany Kaviár új séfje

Molnár Bence az Arany Kaviár új séfje 

Április 26-tól új séf vezeti az Arany Kaviár Étterem konyháján a munkát.
Édes élet a májusi Glamping pikniken

Édes élet a májusi Glamping pikniken 

A Nomád Hotel & Glamping 9. alkalommal rendezi szezonnyitó piknikjét május utolsó vasárnapján.
Ezen a badacsonyi hétvégén minden a Szürkebarátról szól

Ezen a badacsonyi hétvégén minden a Szürkebarátról szól 

A Bortriatlon egy nagyon izgalmas rendezvény, aminek egyik fontos állomása a Szürkebarát Hétvége.
Séfváltás a Lidl Konyha élén

Séfváltás a Lidl Konyha élén 

Nem akárki érkezik a cégcsoport konyhájára: egy Michelin-díjat kapó ifjú séf váltja a korábbi, Michelin-csillagos konyhát irányító séfet.
Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia

Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia 

A Visegrádi Alap támogatásával létrejött nemzetközi eszmecserére öt országból érkeztek előadók és résztvevők.  
Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban

Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban 

Újabb büfékocsik, bővülő ételkínálat, nemzetközi ízek várják a látogatókat.. és persze pizza és hamburger minden mennyiségben.
Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye

Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye 

Reflektorfényben a magyar borok.
Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat

Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat 

Az MNGSZ 2023-ban alapította a Debrecen és Magyarország ikonikus séfjéről elnevezett Boros László-díjat., amelyet április 30-án adnak át az idei kitüntetettnek.

Interjú

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?