hirdetés

Csúcsra járatott spanyol rokon

Egyes desztinációk turizmusának visszaesésével más úti célok idegenforgalma jelentős növekedésre számíthat. Köztük Tenerife, a hegyekkel borított spanyol üdülősziget, a Kanári-szigetek legnagyobbika, ahová olyan tömegek indulnak mostanában, hogy május végéig gyakorlatilag full-ra betelt minden szálláshely.

hirdetés

Aki akárcsak egy nappal szeretné meghosszabbítani pihenését a szigeten – nem teheti, mert nem talál megfelelő szállást. Csak az angol nyaralóturisták száma mintegy 40 százalékkal megnőtt az utóbbi időben, mondja a helyzetről Karvaly Zsófia utazási szakértő, helyi idegenvezető, aki Király Eszterrel közösen üzemelteti és vezeti főként magyar vendégeket megcélzó tenerifei utazási irodáját, az Xclusive Tenerife Travelt.

Idén először béreltek standot az Utazás Kiállításon, standjukon folyamatos volt az érdeklődő tömeg, olyanok, akik még sosem voltak a varázslatos szigeten, és olyanok is, akik már megfordultak és bejárták a Teide vulkán környékét, vagy akár eljutottak La Gomera szigetére is, és visszavágynak oda.

Zsófiék mesélik, hogy bár a legnagyobb brit utazási irodák már 40 százalékkal növelték kapacitásukat és foglalásaikat a sziget szálláshelyein – akkora az érdeklődés nyaralóvendégeik körében – hogy ez sem elég. A briteken kívül elsősorban a hűvös éghajlattal megáldott skandináv szigetek lakói és a német nyelvterületekről érkeznek a legtöbben az öröm és napsütés hazájába, Tenerifére, de a magyar nyaralóvendégek száma is szépen növekszik.

Talán emiatt is egyre több olyan szolgáltatás található a spanyol szigeten, ami mind a magyarok pihenését szolgálja: van már a kimondottan magyaroknak szóló helyi utazási irodán kívül magyar autó- és biciklikölcsönző, szörfös cég is költözött a tengerhez és hajókölcsönzés illetve hajós programok is bérelhetők magyaroktól - akár magyar nyelven. Mivel Tenerifén a napos órák száma évente 2500 körüli, és évente mindössze 15 esős napra számíthatnak a helyiek – ez a megbízható időjárási prognózis aranyat ér a napot imádó nyaralóturistáknak, így a Kanári-szgetek legnagyobbika tökéletes desztináció marad az elkövetkező időszakban is.

Vágó Ágnes
a szerző cikkei

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Utazási irodásként miképp készülnek a majdani esetleges nyitásra?

Kiadónk társoldalai