Díjnyertes balatoni borokat ihatnak idén nyáron a fesztiválozók

El nem tudtam képzelni, hogy miért invitál a Kristinus borbirtok a Budapest Sofitel Hotel elnöki lakosztályába egy forró június végi délután. Akkor jött az igazi meglepetés, amikor megláttam a jéggel és borokkal töltött elnöki fürdőkádat.

Mint nem sokkal később kiderült, a budapesti szállodára azért esett a választás, mert a Balaton-melléki borászat díjnyertes nedűit a Sofitel nyári teraszán is megkóstolhatják a vendégek.

Nem csak a luxusszálloda vendégeinek lesz ilyen szerencséje azonban, hanem a hazai fesztiválok látogatóinak is, mivel a Kristinus Borbirtok díjnyertes borait választották a Sziget fesztiválok hivatalos borának: az exkluzív partnerségi szerződés keretében dél-balatoni borokat kóstolhat a nagyközönség az elkövetkező két évben a legismertebb hazai fesztiválokon, többek között a Szigeten, a VOLT-on és a Balaton Soundon is.

Idén és jövőre a legnagyobb hazai fesztiválok (VOLT, Balaton Sound, Sziget, B.my.Lake és Strand) minden egyes vendéglátóhelyén, bárjában kizárólag a Kristinus Borbirtok minőségi, díjnyertes dél-balatoni boraival találkozhat a nagyközönség. 

A kéthelyi borbirtok legújabb alkotásai nemcsak ízükben, de megjelenésükben is frissítően hatnak. A Kristinus Borbirtok 3 exkluzív fesztiválbora már több díjat is bezsebelt az idei évben. A Balatonboglári Borvidéki Borversenyen a Kristinus Sziget Fehér aranyérmet, a Sziget Rosé és Vörös ezüstérmet nyert. A Sziget Fehér az Országos Borversenyen ezüstéremmel is gazdagabb lett.

A három díjnyertes cuvée már biztosan a nyár fesztivál slágere lesz, hiszen a Kristinus szortimentjéből külön Sziget-válogatásnak készült borok a magas minőségen túl igazi balatoni élményt hoznak a meleg nyári napokba. 

Florian Zaruba birtokigazgató az együttműködés és az új fesztiválborok kapcsán elmondta: „Nagy örömünkre szolgál, hogy kiváló balatoni borokkal szolgálhatunk a fesztiválok tömegeinek, akik élettel töltik meg a legnagyobb hazai zenei eseményeket. Számunkra a terroir legfontosabb eleme a hegyet művelő ember, a borász, aki e nemes nedűt készíti és a magyar emberek, akik mindig is tudták hogyan kell bulizni. Küldetésünk a fesztiválokon is megmaradt: a lehető legjobb balatoni boros pillanatokat nyújtani, a helyszíntől függetlenül. És végre tegyük hivatalossá: nem bűncselekmény, ha jó minőségű borból némi szódavíz hozzáadásával fröccs készül, sőt a buborékok képesek még inkább kiemelni a borainkban rejlő aromákat.”

„Nagyon fontos, hogy a fesztiválok minden részletében minőségi szolgáltatásokat nyújtsunk a látogatóinknak, különösen az étel- és italkínálat területén, ezért szerződtünk a Kristinus Borbirtokkal, amely kiemelkedő minőségű borokat biztosít fesztiváljainknak a következő 2 évben" - tette hozzá Kádár Tamás a Sziget Kft. ügyvezetője.

A Kristinus Borbirtok nemcsak a legnagyobb fesztiválokon lesz jelen vadonatúj Kristinus On Tour mozgó borbárjával, de jelenleg Budapest belvárosában, a Sofitel Budapest Chain Bridge szálloda nyári teraszán is a Kristinus boroké a főszerep.

Június végétől a Sziget-válogatás borai mind a 49 Borháló kereskedésben megtalálhatók lesznek szerte az egész országban! A Balaton és a borok szerelmeseinek (leginkább a budapestieknek) külön öröm, hogy nemrég megnyitott a Kristinus Borboutique az Erzsébet téren, ahol a borbirtok összes tétele elérhető idén májustól.


Ezen a badacsonyi hétvégén minden a Szürkebarátról szól

Ezen a badacsonyi hétvégén minden a Szürkebarátról szól 

A Bortriatlon egy nagyon izgalmas rendezvény, aminek egyik fontos állomása a Szürkebarát Hétvége.
Séfváltás a Lidl Konyha élén

Séfváltás a Lidl Konyha élén 

Nem akárki érkezik a cégcsoport konyhájára: egy Michelin-díjat kapó ifjú séf váltja a korábbi, Michelin-csillagos konyhát irányító séfet.
Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia

Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia 

A Visegrádi Alap támogatásával létrejött nemzetközi eszmecserére öt országból érkeztek előadók és résztvevők.  
Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban

Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban 

Újabb büfékocsik, bővülő ételkínálat, nemzetközi ízek várják a látogatókat.. és persze pizza és hamburger minden mennyiségben.
Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye

Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye 

Reflektorfényben a magyar borok.
Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat

Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat 

Az MNGSZ 2023-ban alapította a Debrecen és Magyarország ikonikus séfjéről elnevezett Boros László-díjat., amelyet április 30-án adnak át az idei kitüntetettnek.
Érkezik a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál

Érkezik a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál 

Immár hatodik alkalommal kerül megrendezésre a már-már hagyománnyá avanzsált sétáló kóstoló. 
Mi lesz a borvidékekkel?

Mi lesz a borvidékekkel? 

Az éghajlatváltozás a világ borvidékeinek hetven százalékát alkalmatlanná teheti szőlőtermesztésre.
Vanília égbolt

Vanília égbolt 

Vanília minden mennyiségben - izgalmas más fűszerek, sosem gondolt párosítások kíséretében.
Csak most került az italpiacra - már nyert is egy rangos nemzetközi versenyen

Csak most került az italpiacra - már nyert is egy rangos nemzetközi versenyen 

Merész döntés volt a versenyre nevezni egy piacra került új termékkel - de bejött.

Interjú

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?