Díjnyertes balatoni borokat ihatnak idén nyáron a fesztiválozók

El nem tudtam képzelni, hogy miért invitál a Kristinus borbirtok a Budapest Sofitel Hotel elnöki lakosztályába egy forró június végi délután. Akkor jött az igazi meglepetés, amikor megláttam a jéggel és borokkal töltött elnöki fürdőkádat.

Mint nem sokkal később kiderült, a budapesti szállodára azért esett a választás, mert a Balaton-melléki borászat díjnyertes nedűit a Sofitel nyári teraszán is megkóstolhatják a vendégek.

Nem csak a luxusszálloda vendégeinek lesz ilyen szerencséje azonban, hanem a hazai fesztiválok látogatóinak is, mivel a Kristinus Borbirtok díjnyertes borait választották a Sziget fesztiválok hivatalos borának: az exkluzív partnerségi szerződés keretében dél-balatoni borokat kóstolhat a nagyközönség az elkövetkező két évben a legismertebb hazai fesztiválokon, többek között a Szigeten, a VOLT-on és a Balaton Soundon is.

Idén és jövőre a legnagyobb hazai fesztiválok (VOLT, Balaton Sound, Sziget, B.my.Lake és Strand) minden egyes vendéglátóhelyén, bárjában kizárólag a Kristinus Borbirtok minőségi, díjnyertes dél-balatoni boraival találkozhat a nagyközönség. 

A kéthelyi borbirtok legújabb alkotásai nemcsak ízükben, de megjelenésükben is frissítően hatnak. A Kristinus Borbirtok 3 exkluzív fesztiválbora már több díjat is bezsebelt az idei évben. A Balatonboglári Borvidéki Borversenyen a Kristinus Sziget Fehér aranyérmet, a Sziget Rosé és Vörös ezüstérmet nyert. A Sziget Fehér az Országos Borversenyen ezüstéremmel is gazdagabb lett.

A három díjnyertes cuvée már biztosan a nyár fesztivál slágere lesz, hiszen a Kristinus szortimentjéből külön Sziget-válogatásnak készült borok a magas minőségen túl igazi balatoni élményt hoznak a meleg nyári napokba. 

Florian Zaruba birtokigazgató az együttműködés és az új fesztiválborok kapcsán elmondta: „Nagy örömünkre szolgál, hogy kiváló balatoni borokkal szolgálhatunk a fesztiválok tömegeinek, akik élettel töltik meg a legnagyobb hazai zenei eseményeket. Számunkra a terroir legfontosabb eleme a hegyet művelő ember, a borász, aki e nemes nedűt készíti és a magyar emberek, akik mindig is tudták hogyan kell bulizni. Küldetésünk a fesztiválokon is megmaradt: a lehető legjobb balatoni boros pillanatokat nyújtani, a helyszíntől függetlenül. És végre tegyük hivatalossá: nem bűncselekmény, ha jó minőségű borból némi szódavíz hozzáadásával fröccs készül, sőt a buborékok képesek még inkább kiemelni a borainkban rejlő aromákat.”

„Nagyon fontos, hogy a fesztiválok minden részletében minőségi szolgáltatásokat nyújtsunk a látogatóinknak, különösen az étel- és italkínálat területén, ezért szerződtünk a Kristinus Borbirtokkal, amely kiemelkedő minőségű borokat biztosít fesztiváljainknak a következő 2 évben" - tette hozzá Kádár Tamás a Sziget Kft. ügyvezetője.

A Kristinus Borbirtok nemcsak a legnagyobb fesztiválokon lesz jelen vadonatúj Kristinus On Tour mozgó borbárjával, de jelenleg Budapest belvárosában, a Sofitel Budapest Chain Bridge szálloda nyári teraszán is a Kristinus boroké a főszerep.

Június végétől a Sziget-válogatás borai mind a 49 Borháló kereskedésben megtalálhatók lesznek szerte az egész országban! A Balaton és a borok szerelmeseinek (leginkább a budapestieknek) külön öröm, hogy nemrég megnyitott a Kristinus Borboutique az Erzsébet téren, ahol a borbirtok összes tétele elérhető idén májustól.


Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon

Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon  

Magyarországon is egyre többen keresik a könnyed, mégis gazdag ízélményeket nyáron – és ebben a sashimi kultúrája kulcsszerepet játszik.
Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban

Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban 

Megállhat a magyar szőlőtermesztés visszaesése, de a klímaváltozás jelentős károkat okozhat az ültetvényekben.
Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány

Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány 

Az idei nyár hivatalos fröccse pedig nem más, mint a Macifröccs.
Helyi termelőkre épít az Auchan – Debrecenből indul az új program

Helyi termelőkre épít az Auchan – Debrecenből indul az új program 

Mert fontosnak tartják, hogy áruházaik térségében lévő termelők, a kis- és középvállalkozások termékei felkerülhessenek az áruházaik polcaira.
A hely, amely nem csupán a finom falatokról és a süteményekről szól

A hely, amely nem csupán a finom falatokról és a süteményekről szól 

Az új helyszín a Gesztenyéskertben, a legendás Nagyvendéglő épületében kapott otthont – új arculattal, friss kínálattal, de a már jól ismert „czinieles” vendégszeretet szellemében.
Négy étterem, ami biztosan ott lesz a Time Out Market Budapest kínálatában

Négy étterem, ami biztosan ott lesz a Time Out Market Budapest kínálatában 

A gasztronómiai és kulturális piac felfedte első négy éttermét.
Pecsét került a palackokra – kihirdették az év legjobb borait

Pecsét került a palackokra – kihirdették az év legjobb borait 

Kihirdették 2025. évi Országos Borverseny győzteseit.
Az élet túl rövid ahhoz, hogy az utazó ne kóstolja Erzsike fahéjas csigáját az M7-es fehérvári lehajtójánál

Az élet túl rövid ahhoz, hogy az utazó ne kóstolja Erzsike fahéjas csigáját az M7-es fehérvári lehajtójánál 

Fél évszázad az autópálya mentén – 50 éves az M7 Bisztró.
Ha kitör a nyár, akkor érkezik a Balaton Gasztrokalauz

Ha kitör a nyár, akkor érkezik a Balaton Gasztrokalauz 

323 balatoni étterem, strandbüfé, termelői piac, kávézó, kultúrbisztró, kézműves hamburgerező és pékség – egyetlen kisméretű kiadványban.
Itt a vége: mostantól nem vásárolhatnak energiaitalt a 18 év alattiak

Itt a vége: mostantól nem vásárolhatnak energiaitalt a 18 év alattiak 

Megjelent a rendelet, és már hatályba is lépett.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.