Díjnyertes balatoni borokat ihatnak idén nyáron a fesztiválozók

El nem tudtam képzelni, hogy miért invitál a Kristinus borbirtok a Budapest Sofitel Hotel elnöki lakosztályába egy forró június végi délután. Akkor jött az igazi meglepetés, amikor megláttam a jéggel és borokkal töltött elnöki fürdőkádat.

Mint nem sokkal később kiderült, a budapesti szállodára azért esett a választás, mert a Balaton-melléki borászat díjnyertes nedűit a Sofitel nyári teraszán is megkóstolhatják a vendégek.

Nem csak a luxusszálloda vendégeinek lesz ilyen szerencséje azonban, hanem a hazai fesztiválok látogatóinak is, mivel a Kristinus Borbirtok díjnyertes borait választották a Sziget fesztiválok hivatalos borának: az exkluzív partnerségi szerződés keretében dél-balatoni borokat kóstolhat a nagyközönség az elkövetkező két évben a legismertebb hazai fesztiválokon, többek között a Szigeten, a VOLT-on és a Balaton Soundon is.

Idén és jövőre a legnagyobb hazai fesztiválok (VOLT, Balaton Sound, Sziget, B.my.Lake és Strand) minden egyes vendéglátóhelyén, bárjában kizárólag a Kristinus Borbirtok minőségi, díjnyertes dél-balatoni boraival találkozhat a nagyközönség. 

A kéthelyi borbirtok legújabb alkotásai nemcsak ízükben, de megjelenésükben is frissítően hatnak. A Kristinus Borbirtok 3 exkluzív fesztiválbora már több díjat is bezsebelt az idei évben. A Balatonboglári Borvidéki Borversenyen a Kristinus Sziget Fehér aranyérmet, a Sziget Rosé és Vörös ezüstérmet nyert. A Sziget Fehér az Országos Borversenyen ezüstéremmel is gazdagabb lett.

A három díjnyertes cuvée már biztosan a nyár fesztivál slágere lesz, hiszen a Kristinus szortimentjéből külön Sziget-válogatásnak készült borok a magas minőségen túl igazi balatoni élményt hoznak a meleg nyári napokba. 

Florian Zaruba birtokigazgató az együttműködés és az új fesztiválborok kapcsán elmondta: „Nagy örömünkre szolgál, hogy kiváló balatoni borokkal szolgálhatunk a fesztiválok tömegeinek, akik élettel töltik meg a legnagyobb hazai zenei eseményeket. Számunkra a terroir legfontosabb eleme a hegyet művelő ember, a borász, aki e nemes nedűt készíti és a magyar emberek, akik mindig is tudták hogyan kell bulizni. Küldetésünk a fesztiválokon is megmaradt: a lehető legjobb balatoni boros pillanatokat nyújtani, a helyszíntől függetlenül. És végre tegyük hivatalossá: nem bűncselekmény, ha jó minőségű borból némi szódavíz hozzáadásával fröccs készül, sőt a buborékok képesek még inkább kiemelni a borainkban rejlő aromákat.”

„Nagyon fontos, hogy a fesztiválok minden részletében minőségi szolgáltatásokat nyújtsunk a látogatóinknak, különösen az étel- és italkínálat területén, ezért szerződtünk a Kristinus Borbirtokkal, amely kiemelkedő minőségű borokat biztosít fesztiváljainknak a következő 2 évben" - tette hozzá Kádár Tamás a Sziget Kft. ügyvezetője.

A Kristinus Borbirtok nemcsak a legnagyobb fesztiválokon lesz jelen vadonatúj Kristinus On Tour mozgó borbárjával, de jelenleg Budapest belvárosában, a Sofitel Budapest Chain Bridge szálloda nyári teraszán is a Kristinus boroké a főszerep.

Június végétől a Sziget-válogatás borai mind a 49 Borháló kereskedésben megtalálhatók lesznek szerte az egész országban! A Balaton és a borok szerelmeseinek (leginkább a budapestieknek) külön öröm, hogy nemrég megnyitott a Kristinus Borboutique az Erzsébet téren, ahol a borbirtok összes tétele elérhető idén májustól.


Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris

Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris 

A tranzakció értelmében a Culinaris Wholesale Kft. kereskedelmi tevékenységét teljes egészében a Chef Market Zrt. veszi át.
MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának

MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának 

Május 14-én tartották a Magyar Vendéglátók Ipartestületének (MVI) éves Közgyűlését a pesti Vigadó épületében található VígVarjú étteremben.
A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem

A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem 

Jelentős mérföldkőhöz érkezett a patinás Fővám téri Nagycsarnokban működő Fakanál étterem, amely a napokban ünnepelte 25 éves születésnapját.
Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját

Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját  

Ismét virágzik a Kéknyelű Badacsonyban.
Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten

Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten 

Kína borászati nagyhatalmi címre tör – nem véletlenül.
A lengyel sörgyártás új trendjei

A lengyel sörgyártás új trendjei 

A lengyelországi sörgyártás az alkoholmentes sörök előállítása felé tolódik el a csökkenő alkoholfogyasztási tendenciák miatt.
Új Michelin-csillagos menü az égben

Új Michelin-csillagos menü az égben 

Az Emirates Business osztályán utazók 18 új ételt kóstolhatnak, amelyeket a Moët & Chandon válogatott pezsgőivel párosítottak.
Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen 

Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.
Borünnep Szegeden

Borünnep Szegeden 

A bortermelőkhöz több mint húsz vendéglátós csatlakozik, akik sajtokat és egyéb specialitásokat is kínálnak majd a borok és pálinkák mellé.
Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból

Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból 

Műanyag fóliadarab lehet benne.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.