hirdetés

Egész Európában munkaerőhiánnyal küzd a horeca ágazat

Az osztrákoknál, olaszoknál, németeknél, portugáloknál, franciáknál egyaránt felütötte már a fejét a probléma, a közép-kelet-európai országokról nem is beszélve. A migráció hozhatja a megoldást?

hirdetés

„Egyre nehezebb a szezonra munkaerőt találni, jól képzettett meg még inkább. Egy szállodában minden területen érezhető a hiány a szobáktól a konyháig – magyarázza Monica Ciarapica az olaszországi Confesercentiből. „A súlyosbodó helyzet sokkal összetettebb annál, minthogy nem fedi egymást a kereslet és a kínálat. Szerintem közösségként kell fellépnünk. Össze kell fognia a szakmai szövetségeknek és képzéseket tartani, többek között a munkanélküliek számára, hogy a következő szezonban már bevethetőek legyenek" -. véli az olasz szakember.

A salzburgi régióban található Pongauban jelenleg 1100 állás vár betöltésre a horecában. 300 szakácsot és 300 felszolgálót keresnek egyebek között. Ennek egyik oka, hogy jelentősen visszaesett a magyar, lengyel és cseh munkavállalók száma, akik szívesebben maradnak hazájukban, ha emelnek a fizetésükön – írja a www.tourism-review.com. A hiány mérséklésére elindítottak egy programot a régióban: 50 vállalkozó népszerűsíti munkahelyeit, állásbörzéket is tartanak különböző városokban, és átképző tréningeket is tartanak.

Szerkesztőségünk megkereste a Turisztikai és Vendéglátó Munkaadók Országos Szövetségét (VIMOSZ), vajon ők tapasztalták-e a horecában dolgozók visszaáramlását nyugatról? Böröcz Lajos, főtitkár arról számolt be, hogy tagjaik valóban megfigyelték ezt a jelenséget, azzal párhuzamosan, hogy becsléseik szerint 2016 óta harmadával emelkedtek a bérek az ágazatban. Úgy vélik, az 1000 eurós fizetés már itthon tudja tartani a szakmabelieket, a családalapítást tervezőkre pedig a CSOK és egyéb szociális juttatások is ösztönzően hathatnak. Azt is tapasztalják azonban, hogy a Brexit miatt elbizonytalanodott magyar személyzet jó része nem jött haza Nagy-Britanniából, hanem átigazolt Máltára. A szövetség tegnapi találkozóján éppen arról esett szó, hogy a jövőben más szakmai szövetségekkel összefogásban olyan rendszert hoznak létre, amellyel alaposabb adatfigyelés végezhető a munkaerőármalás terén.

Az Egyesült Királyság egyelőre nem küzd hasonló gondokkal, talán azért sem, mert külföldön dolgozó honfitársaink jelentős hányada más kelet-európai államok lakosaival együtt éppen a szigetországban dolgozik. Szakértők szerint azonban a Brexit után 60 000 munkaerő hiányozhat majd hirtelen a turizmus-vendéglátásból, ha szigorúbb feltételek lépnek érvénybe az unióból érkező munkavállalók számára. A KPMG szerint jelenleg a felszolgálók háromnegyede, a housekeeping személyzet 37 százaléka, a szakácsok 27 százaléka más EU tagállamokból érkezett munkavállalók. A tanácsadó cég szerint 10 évbe is beletelhet, amíg a Brexitet követő munkaerőhiány helyreáll.

Németországban 1,6 millió szakképzett munkaerő hiányzik. A Német Kereskedelmi és Iparkamara (DIHK) szerint az Angela Merkel által ígért jól ellenőrzött bevándorlás és a bevándorlók képzése nyújthat enyhet a problémára. Portugáliában a turizmus szempontjából legfrekventáltabb Algarve régióban szintén a jól ellenőrzött, mégis racionális és rugalmas migrációt látják üdvözítőnek, amely lehetővé teszi az olyannyira kívánt munkaerő beáramlását az országba. Ugyanezt szeretnék a franciák is. A HOTREC francia tagszövetsége, az UMIH elnöke, Roland Heguy szerint 150 000 munkahely hever parlagon, amelyet a tréning programok szervezésével és migránsok alkalmazásával lehetne betölteni.

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Ön szerint az éttermesek/szállodások felkészültek a GDPR-ra?

Kiadónk társoldalai