Émile: ahol a gasztronómia és a művészet találkozik

A legendás Gerbeaud egyike Európa legrégebbi és leghíresebb kávéházainak, filozófiáját – ahogy már az alapító Gerbeaud Émile idejében is – a tradíció és az innováció kettőssége valamint a kimagasló minőségre való törekvés határozza meg. A Gerbeaud Gasztronómia 2015. április 22-én, újonnan nyílt budai tagja, az Émile a modern és a klasszikus polgári értékeket ötvözi mind megjelenésében, mind gasztronómiai választékában. Az Émile ebben a szellemben hívja életre kortárs művészeti programsorozatát is, amelyhez az Art Market Budapestet, Kelet-Európa vezető kortárs képzőművészeti vásárát és annak fotószekcióját, az Art Photo Budapestet választotta partnerérül.

Az Art Photo Budapest Közép- és Kelet-Európa egyetlen fotóművészeti vásáraként részben a magyar fotográfia világszerte elismert tradícióira, köztük a magyar származású Brassai, Robert Capa, André Kertész, Moholy-Nagy László, Munkácsi Márton és más mesterek munkásságára, részben pedig a színvonalas feltörekvő fotóművész generáció teljesítményére építve igyekszik fővárosunkra irányítani a művészeti világ figyelmét. Az Art Photo Budapest a fotóművészet egyik új európai fővárosaként igyekszik bemutatni és népszerűsíteni Budapestet.

Ehhez a törekvéshez csatlakozik 2015-ben az Émile által létrehozott fotóművészeti program is. A Gerbeaud évszázados hagyományait a kortárs gasztronómiával házasító Émile tereiben is finoman ötvöződik a tradíció tisztelete a kortárs szemlélettel és a fiatalos lendülettel. Az Émile fotóművészeti programjának első kiállítása ezért stílusosan az érett fotográfus generáció alkotóit igyekszik bemutatni egy fiatalabb pályatárs látásmódjában készített képsorral.

Urbán Ádám (1976) fotográfus PéldaKépek című sorozata elkészítése során jól ismert foto művészeket választott modellnek, akikről egy-egy már ismertté vált alkotásuk társaságában készített szubjektívan átértelmezett személyes portrékat. A fotókon tehát a múlt és jelen mosódik egybe, a nosztalgia körüllengte múlt és a szinte kézzel is tapintható jelen néhány pillanata. A PéldaKépek sorozatot korábban a Magyar Fotográfusok Háza - Mai Manó Ház kiállításán ismerhette meg a közönség, a mostani kiállítás az anyagból kifejezetten a helyszínre összeállított válogatást mutat be.

Forrás: Vendég & Hotel Online


Magyar natúr borok bemutatkozása Stockholmban

Magyar natúr borok bemutatkozása Stockholmban 

Stockholmban mutatkozott be több fiatal magyar borász április 22-én, egy belvárosi, a fiatal közönség körében is népszerű étteremben.
Egy napra Budapestre költözik Hollywood

Egy napra Budapestre költözik Hollywood 

Wolfgang Puck Budapestre hozza a nemzetközi filmipar legnagyobb gálájának hangulatát.
Molnár Bence az Arany Kaviár új séfje

Molnár Bence az Arany Kaviár új séfje 

Április 26-tól új séf vezeti az Arany Kaviár Étterem konyháján a munkát.
Édes élet a májusi Glamping pikniken

Édes élet a májusi Glamping pikniken 

A Nomád Hotel & Glamping 9. alkalommal rendezi szezonnyitó piknikjét május utolsó vasárnapján.
Ezen a badacsonyi hétvégén minden a Szürkebarátról szól

Ezen a badacsonyi hétvégén minden a Szürkebarátról szól 

A Bortriatlon egy nagyon izgalmas rendezvény, aminek egyik fontos állomása a Szürkebarát Hétvége.
Séfváltás a Lidl Konyha élén

Séfváltás a Lidl Konyha élén 

Nem akárki érkezik a cégcsoport konyhájára: egy Michelin-díjat kapó ifjú séf váltja a korábbi, Michelin-csillagos konyhát irányító séfet.
Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia

Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia 

A Visegrádi Alap támogatásával létrejött nemzetközi eszmecserére öt országból érkeztek előadók és résztvevők.  
Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban

Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban 

Újabb büfékocsik, bővülő ételkínálat, nemzetközi ízek várják a látogatókat.. és persze pizza és hamburger minden mennyiségben.
Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye

Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye 

Reflektorfényben a magyar borok.
Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat

Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat 

Az MNGSZ 2023-ban alapította a Debrecen és Magyarország ikonikus séfjéről elnevezett Boros László-díjat., amelyet április 30-án adnak át az idei kitüntetettnek.

Interjú

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?