hirdetés

Így vészelték át a Kolpingban a járványt

Egyre több belföldi hotel nyithat ki a következő hónapokban, újraéledni látszik a hazai turizmus. A szállodák nehéz helyzetbe kerültek a járvány miatt, de voltak olyanok is, akik felújításra és átépítésre szánták a vendégektől mentes időszakot. Az alsópáhoki Kolping Hotelben majdnem minden dolgozót megtartottak, a pincérek kerítést festettek, a kozmetikusok kertészkedtek, a szakácsok takarítottak, az úszómesterek éjjeliőrnek álltak a válságos hónapokban. Az eredmény egy pincétől a padlásig kitakarított és megújult szálloda, ahol százmilliós beruházásokat fejeztek be, óriáscsúszdát, játszóteret és szökőkutat építettek a pünkösdi nyitásra. A járványhelyzet miatt a félház az új teltház sok szálloda

hirdetés

A járványhelyzet miatt a félház az új teltház sok szálloda számára, de az már most látszik, hogy nem maradnak vendég nélkül az újranyitó hotelek júniusban. Bár sok foglalást lemondtak vagy átettek a vendégek a vírus miatt, a családok tervezik a belföldi utazásokat.

„A járványhelyzet felért egy csapatépítő tréninggel, mivel olyan munkatársaknak kellett együtt dolgozniuk, akik az átlag hétköznapokban csak ritkán találkoznak. Sokan új szakmákban próbálták ki magukat az elmúlt hónapokban. Ennek köszönhetően szinte mindenkinek tudtunk munkát adni, és egyben tudtuk tartani a csapatot a vírus miatti üzemszünetben” – mondta Baldauf Csaba, a szálloda igazgatója. Hogy a szálloda szinte összes dolgozója zavartalanul végezhesse a munkáját, a hotel gondoskodott az alkalmazottak óvodás korú gyerekeiről. A Kolpingban működő óvoda kinyitott, ahogy ezt a jogszabály megengedte, mivel saját, szakképzett óvónőket tudtak biztosítani a gyerekek mellé. Így a 10 hektáron működő élményközpont játszótereit a dolgozók gyerekei vehették birtokba.

A szálloda a nyitásra több látványos fejlesztéssel készült el, a járvány alatt közel 880 millió forint értékű beruházást fejeztek be. Ezek egy részét ugyan még a válság előtt elkezdték, de néhányat kifejezetten a zárvatartás miatt tudtak elvégezni. Újraburkolták a medencéket, felújították a recepció épületét és két apartmanház szobáit, átadtak egy szökőkutat és egy kültéri játszóteret, valamint új kertvilágítással és pihenőbútorokkal bővítették a parkot. A leglátványosabb változás pedig a park közepén felépített óriáscsúszda lett.

 

A nyitásra a szállodát teljesen kifertőtlenítették és a vendégek érdekében szigorúbb biztonsági protokollt vezettek be. A jövő svédasztalánál a választás szabadsága most szakértő tálalással párosul. Az ételeket biztonságosan mutatják meg egy plexifal mögött, és szakácsok tálalnak a vendég kérése szerint, így a tálalóeszközök közös használatát is elkerülik. A naponta többszöri takarítás, és folyamatos fertőtlenítést is része lett a belső protokollnak.

„A legbiztonságosabb higiéniai feltételek megteremtése nem újdonság nálunk, hiszen a néhány hónapos csecsemők számára is hasonló körülményeket kell teremteni egy családbarát szállodában. Most olyan szolgáltatások kerültek a csomagba, amik nélkül a vendég nem érzi biztonságban magát. Vállaltuk az óvintézkedésekkel járó plusz beruházást, hiszen tudjuk, hogy ez most egy olyan extra, amit a vendég nem megfizet, hanem elvár.” – tette hozzá a szállodaigazgató.

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Mi a véleménye és hogyan fogja betartani a július 1-én hatályba lépő kormányrendeletet, miszerint attól kezdve tilos forgalomba hozni egyszer használatos műanyagokat valamint műanyagcsomagolást használni a vendéglátás teljes területén?

Kiadónk társoldalai