Ismerje meg az idei konyhatrendeket!

A március első hétvégéjén megrendezésre kerülő Konyhakiállításon olyan bútor-, gép- és eszközújdonságokkal találkozhatunk, melyek nem csak trendik és gyönyörűek, de mindennapi kényelmünket is szolgálják, és még élvezetesebbé teszik az otthoni főzés élményét. A szervezők valóban arra számítanak, hogy sokan "itt találják meg az igazit", hiszen számos olyan újdonságot láthat itt az építkezés előtt álló és az otthoni sütés-főzést kedvelő nagyközönség, amit eddig sehol máshol. A kiállítás 2016. március 4-5-6-án várja az érdeklődőket a Budapest Sportarénában.

A konyha központi szerepe tovább fokozódik, a nappalival és az étkezővel szerves egységet alkotva mindennapi életünk egyik legfontosabb színhelye. Az aktuális lakberendezési trendek a konyhában is megjelennek: divat a skandináv, a vintage, az ipari és a 60-as évek stílusa, de előtérbe kerül a praktikusság és a környezettudatosság is. 2016-ban az egyszerűség eleganciája hódít, minden letisztult, kézre álló és praktikus. Az elegancia nem a díszítésben, hanem a minőségi anyagokban, harmonikus színpárokban és gyönyörű formatervezésben nyilvánul meg.

Igazi sztárparádé lesz a főzőbemutatók terén a Konyhakiállítás színpadain és a több helyszínen párhuzamosan zajló gasztronómiai bemutatókon. Bernáth József mellett több más szakácskönyv szerzője is fellép, és utána dedikál a helyszínen, vendég műsorvezetőként pedig Bereznay Tamás is feltűnik. Pataky Péter, Borbás Marcsi, Sally Fanni, Buday Péter és Kovács Lázár is tartanak bemutatót, sőt megismerhetjük Görög Zita kedvenc limonádé receptjeit.

 


Magyar natúr borok bemutatkozása Stockholmban

Magyar natúr borok bemutatkozása Stockholmban 

Stockholmban mutatkozott be több fiatal magyar borász április 22-én, egy belvárosi, a fiatal közönség körében is népszerű étteremben.
Egy napra Budapestre költözik Hollywood

Egy napra Budapestre költözik Hollywood 

Wolfgang Puck Budapestre hozza a nemzetközi filmipar legnagyobb gálájának hangulatát.
Molnár Bence az Arany Kaviár új séfje

Molnár Bence az Arany Kaviár új séfje 

Április 26-tól új séf vezeti az Arany Kaviár Étterem konyháján a munkát.
Édes élet a májusi Glamping pikniken

Édes élet a májusi Glamping pikniken 

A Nomád Hotel & Glamping 9. alkalommal rendezi szezonnyitó piknikjét május utolsó vasárnapján.
Ezen a badacsonyi hétvégén minden a Szürkebarátról szól

Ezen a badacsonyi hétvégén minden a Szürkebarátról szól 

A Bortriatlon egy nagyon izgalmas rendezvény, aminek egyik fontos állomása a Szürkebarát Hétvége.
Séfváltás a Lidl Konyha élén

Séfváltás a Lidl Konyha élén 

Nem akárki érkezik a cégcsoport konyhájára: egy Michelin-díjat kapó ifjú séf váltja a korábbi, Michelin-csillagos konyhát irányító séfet.
Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia

Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia 

A Visegrádi Alap támogatásával létrejött nemzetközi eszmecserére öt országból érkeztek előadók és résztvevők.  
Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban

Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban 

Újabb büfékocsik, bővülő ételkínálat, nemzetközi ízek várják a látogatókat.. és persze pizza és hamburger minden mennyiségben.
Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye

Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye 

Reflektorfényben a magyar borok.
Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat

Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat 

Az MNGSZ 2023-ban alapította a Debrecen és Magyarország ikonikus séfjéről elnevezett Boros László-díjat., amelyet április 30-án adnak át az idei kitüntetettnek.

Interjú

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?