Könnyedén a borról

Már országszerte minden METRO áruházban elindult a „METRO Borhetek” kampány, amelynek keretén belül a vállalat október 4-ig minden pénteken és szombaton áruházi borkóstolókkal várja vásárlóit. Ennek alkalmából a METRO nagyszabású, borkóstolóval egybekötött partnerrendezvényt tartott a budaörsi Vevőakadémián, ahol öt neves magyar borász mutatta be pincészetük kiválóságait.

Az eseményen Rókusfalvy Pál, az Etyek-Budai borvidéken található Rókusfalvy pincészet alapítója és a Rókusfalvy Fogadó tulajdonosa tartott előadást a borok és a gasztronómia összefonódásairól. Ezután Herczeg Ágnes borszakértő vezette be az érdeklődő partnereket és újságírókat a borprotokoll világába, emellett az Óvártej kiváló sajtjai voltak kísérői a boroknak.
A helyszínen az alábbi neves magyar borászok mutatták be pincészetük kiválóságait:
Áts Károly, Royal Tokaji Kft. Tokaj (Tokaj Hegyalja Év borásza 2006.)
Dr. Molnár Péter birtokigazgató, Patrícius Kft., Tokaj
Polgár Zoltán, Polgárbor, Villány (Év borásza 1996.)
Mészáros Péter, Mészáros Borház Kft., Szekszárd (Év Pincészete 2012.)
Lamport József, Thummerer Pince, Eger (Év bortermelője 1995, Év Pincészete 2011)
„A hazai beszállítók egyik legnagyobb partnereként a METRO Kereskedelmi Kft. célja, hogy elősegítse a magyar szőlő- és borfajták, borászatok népszerűsítését; jelen kezdeményezésünkkel is ehhez szeretnénk hozzájárulni. Vásárlóink jelenleg kilenc hazai borvidék borait találják meg az áruházakban, ahol a hét minden napján képzett sommelier-ek segítik őket a választásban” – mondta Haász Ákos, a METRO Kereskedelmi Kft. gasztronómiai vevőcsoport menedzsere.


Molnár Bence az Arany Kaviár új séfje

Molnár Bence az Arany Kaviár új séfje 

Április 26-tól új séf vezeti az Arany Kaviár Étterem konyháján a munkát.
Édes élet a májusi Glamping pikniken

Édes élet a májusi Glamping pikniken 

A Nomád Hotel & Glamping 9. alkalommal rendezi szezonnyitó piknikjét május utolsó vasárnapján.
Ezen a badacsonyi hétvégén minden a Szürkebarátról szól

Ezen a badacsonyi hétvégén minden a Szürkebarátról szól 

A Bortriatlon egy nagyon izgalmas rendezvény, aminek egyik fontos állomása a Szürkebarát Hétvége.
Séfváltás a Lidl Konyha élén

Séfváltás a Lidl Konyha élén 

Nem akárki érkezik a cégcsoport konyhájára: egy Michelin-díjat kapó ifjú séf váltja a korábbi, Michelin-csillagos konyhát irányító séfet.
Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia

Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia 

A Visegrádi Alap támogatásával létrejött nemzetközi eszmecserére öt országból érkeztek előadók és résztvevők.  
Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban

Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban 

Újabb büfékocsik, bővülő ételkínálat, nemzetközi ízek várják a látogatókat.. és persze pizza és hamburger minden mennyiségben.
Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye

Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye 

Reflektorfényben a magyar borok.
Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat

Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat 

Az MNGSZ 2023-ban alapította a Debrecen és Magyarország ikonikus séfjéről elnevezett Boros László-díjat., amelyet április 30-án adnak át az idei kitüntetettnek.
Érkezik a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál

Érkezik a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál 

Immár hatodik alkalommal kerül megrendezésre a már-már hagyománnyá avanzsált sétáló kóstoló. 
Mi lesz a borvidékekkel?

Mi lesz a borvidékekkel? 

Az éghajlatváltozás a világ borvidékeinek hetven százalékát alkalmatlanná teheti szőlőtermesztésre.

Interjú

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?