hirdetés
hirdetés

Kulturális újdonságok beutaztatóknak

Főként beutaztató utazási irodák képviseltették magukat azon a fórumon, ahol a különböző programgazdák ajánlatait, újdonságait ismerhették meg.

hirdetés

Drégely Ágnes, a MUISZ beutaztató bizottságának vezetője köszöntötte a résztvevőket a Continental Hotel Zarában megtartott eseményen, ahol a kulturális turizmussal foglalkozó szakemberek, köztük Pljesovszky Gabriella, a Szépművészeti Múzeum turizmus programigazgatója osztotta meg tapasztalatait a jelenlévőkkel. Egyre jobb és nívósabb kiállításokat rendeznek a múzeumban, amely nemcsak kiállító, hanem közösségi tér is.

Dániel Gábor operaénekes, az Eventoperetta képviselője arról adott tájékoztatást, hogy áprilistól koncertsorozatokat rendeznek a Károlyi Palota dísztermében, melyeken ismert opera, operett, musicalszerzőktől hangzanak fel dallamok. Eddig csak a keszthelyi Festetics kastélyban adtak nagysikerű koncerteket, most a fővárost célozták meg.

A Summa Artium Nonprofit Kft. igazgatója, a Budapest könyv szerzője Török András arról számolt be, hogy a közelmúltban megnyílt Rózsavölgyi Szalonban - amely a Rózsavölgyi könyvesbolt feletti tágas teremben várja a vendégeket - nemcsak este, hanem délutánonként is tartanak majd angol nyelven rövid előadásokat, amelyekben a főváros életét, történelmét, zenéjét is bemutatják majd, de számtalan terv vár még megvalósításra.

Gálik Péter, az IdeaTime kft. tulajdonosa és kreatív igazgatója igazi csemegét kínált az irodák képviselőinek. A Hungary Complex hiánypótló kiadvány hazánkat mutatja be. Mit találunk benne? Mindent, ami fontos Magyarországon. Három rövidfilmet, három stílusban. Több, mint 1500 fotót, információkkal, linkekkel. Rendszerezve világörökségeink, váraink, kastélyaink, tavaink/folyóink, megyeszékhelyeink, borvidékeink, hungarikumok. Van benne 11 különböző műfajú magyar zene, 50 panorámafotó, 33 ételrecept, interaktív térkép Magyarországról és Budapestről, amelyen beazonosíthatóak a DVD-n található látványosságok. Minden szöveges tartalom angol, német, francia, spanyol és magyar nyelven elérhető.

Nyúl Erika, a MÜPA ügyfélkapcsolati igazgatója elmondta, hogy arra törekednek, hogy a kulturális turizmus állandó szereplő legyen a hazai turisztikai kínálatban.

Magyar Róbert operaénekes az igényesebb kulturális kínálatra hívta fel a figyelmet. A Magyar Művészeti Társulat vezetője elmondta, hogy művésztársaik a komolyzene, az opera, az operett a magyar nóta, a népzene, a világzene, a jazz és sok más zene kiváló képviselői. Előadásaikból ajánlott CD-ket az irodák képviselőnek. 

Bódi Ágnes
a szerző cikkei

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai