hirdetés

Még egy négycsillagos épül Zalaegerszegen

Négycsillagos szálloda épül Zalaegerszegen, a tervek és engedélyek beszerzéséhez a város önkormányzata csaknem kétszázmillió forintos állami támogatást kapott.

hirdetés

Bő egy hete adtunk hírt arról, hogy kínai befektetők vásárolták meg és alakítják négycsillagos szállodává a zalaegerszegi egykori Hotel Balatont; az egymilliárd forintos beruházás várhatóan őszre készül el. Most pedig itt egy újabb hír az Indextől egy újabb négycsillagosról Zalaegerszegen, amely az egykori művelődési központ helyén épül majd.

Négycsillagos szállodát kaphat Zalaegerszeg. Mindez nagyon ráférne Zala megye központjára, mert bár a város turisztikai vonzereje ma még nem kimagasló, de nagyon közel van a Balaton, Hévíz, a felkapott Keszthely, Ausztria, ahogy Sármellék repülőtere is. Ez nem pusztán nyáron jelent vendégforgalmat, de például a közeli Ausztriából a fejlett egészségüggyel rendelkező magyar városba egészségturizmus és konferenciaturizmus is elképzelhető. Mégis a város eddig nem rendelkezett igazán minőségi szállodával, a legnívósabb intézmény a város központjában, a Széchenyi téren található Arany Bárány volt, amely három csillagos szálloda aljában még egy McDonald’s is található.

Balaicz Zoltán polgármester (Fidesz-KDNP) elmondta: az egykori Megyei Művelődési és Ifjúsági Központ több mint egy évtizede üresen álló épületének lebontása után, a helyén épül majd meg a négycsillagos, konferenciák rendezésére is alkalmas belvárosi hotel. Az előkészítésre, a kiviteli és engedélyes tervek készítésére 190,5 millió forintot adott át az MTÜ Zalaegerszeg önkormányzatának.

A polgármester felidézte, hogy az egykori művelődési ház bezárásáról 2007-ben döntött akkori fenntartója, a Zala Megyei Önkormányzat. A város 2015-ben vette át ingyenesen a tulajdonjogot, mert egy későbbi pályázat forrásaink felhasználásával oda költöztette volna a Griff Bábszínházat és a városi művelődési központ egyes részlegeit. Miután az eltelt években már nem volt ilyen célra állami vagy európai uniós pályázat, Zalaegerszeg 2018-ban visszaadta az ingatlant az államnak. Az elsősorban az épülő járműipari tesztpálya miatt szükséges szálloda terveit az önkormányzat készítteti el, majd azokat ingyenesen átadja az állami beruházási ügynökségnek, hogy a bontást és az építést megvalósítsa, valamint kiválassza a leendő üzemeltetőt - ismertette Balaicz Zoltán.

A pontos részletek tekintetében, vagyis abban, hogy a szállodát az állam mely intézménye fogja építtetni és működtetni, egyelőre nem sikerült információt kapnunk.

(forrás: Index)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Ön szerint az éttermesek/szállodások felkészültek a GDPR-ra?

Kiadónk társoldalai