hirdetés

Még több program az idei PanyolaFeszten

A leginkább a szilvóriumáról ismert szabolcsi település augusztus 2-4. között várja a látogatókat az idei PanyolaFesztre.

hirdetés

A Panyolafeszt tizenkét év alatt közel ezer fellépőt és több tízezer vendéget csalogatott a faluba. A fesztivál missziója Szatmár-Bereg és a határmenti kulturális értékek közvetítése és tanítása. A közönségnevelő, ízlésformáló szándék az elsődleges. Az igényes programok mellett a vendéglátás és gasztronómiai kínálata is sokszínű és különleges. A hagyományos szatmári ételeket kizárólag a helyi lakosok készítik és kínálják a látogatóknak. A gyermekfoglalkozásokon Szatmárnémetiből érkező kézművesek tanítják az ősi mesterségeinkre a gyermekeket és népi játszóudvar várja őket.

A megszokott igényes kulturális programok mellett minden évben újdonsággal is készülnek a szervezők. Az elmúlt évben 0. nappal bővült a fesztivál és az ide látogatók már csütörtökön benépesítik a települést.

A nyári fesztivált az idén immáron 13. alkalommal szervezi meg ugyanaz a lelkes helybéli csapat Muhari Zoltán, a település polgármesterének vezetésével.  „Büszke vagyok arra, hogy az idén is megújultunk, a kínálatunk között megannyi igényes program szerepel, még több egyedi muzsika és a műfajok színes kavalkádja jelenik meg a színpadokon, ahol többek között a népzene, a jazz, az utcazene, az akusztikus rock és még számos egyedi hangzás hallható. Néhány név a sok közül: a Csík Zenekar és Presser Gábor, Harcsa Veronika és Gyémánt Bálint Duója, Szabó Balázs és Bandája, a Bohémian Betyars, Fitos Dezső Társulat, Dánielfy Gergő és az Utazók, Good Company zenekar és még sokan mások.

Új portaprogramokkal is találkozhatnak vendégeink, többek között Makranczi Zalán színházi produkciójával, kiállításokkal, templom-látogatással, illetve a Panyolai Szilvórium Zrt. pálinka kóstolójával. A gyermekek sem maradnak program nélkül, bábszínház, kézműves udvar, egyedi játszótér várja a piciket hétvégén. A sport kedvelői is több lehetőség közül válogathatnak: kajak-kenuzás, tutajozás a folyóvizeinken, továbbá templomtúrák két keréken." - mondta el a falu polgármestere.

 

(forrás: Vendég & Hotel)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Ön szerint az éttermesek/szállodások felkészültek a GDPR-ra?

Kiadónk társoldalai