Megették az ország legdrágább tortáját

Az aranyozott édességért cserébe kifizetett összegből úszásoktatást szerveznek.

Összesen 1.000.000 Ft gyűlt össze abban a kampányban, amelyben elkészítették az ország legdrágább tortáját. A különleges édesség tetejét 24 karátos arannyal vonták be. Egy-egy szeletét 10.000 - 10.000 Ft-ért lehetett megvásárolni. De lehetett ennél többet is fizetni érte. Volt, aki 100.000 Ft-ot fizetett egy szelet süteményért. A Nagyon Balaton szervezői pedig egy egész tortát vásároltak meg. 240.000 Ft-ot fizettek egy aranyozott tortáért. A bevételből úszásoktatást szerveznek. Egyes adatok szerint a magyar kisiskolásoknak közel  fele nem tud úszni. A statisztikák is azt mutatják, hogy szükség van az ilyen kampányokra, hiszen a 2017-es évben eddig 367 embert kellett kimenteni a Balatonból és 13 személy fulladt vízbe.

A különlegességből ingyenes kóstolót is tartottak. (képünkön)

Az Alma együttes tihanyi kompkoncertjén kóstolhatták meg a gyerekek az arannyal díszített tortát.  A 24 karátos torta első szeleteit az FTC vízilabda- és úszószakosztálya már a sütemény elkészülte előtt megvásárolta - mondta Éskovács Péter, az akció kreatív tanácsadója. Ők 10-10 ezer forintot fizettek egy-egy darab aranyozott szeletért. De volt, aki ennél jóval többet fizetett!


Egyes adatok szerint a magyar kisiskolásoknak közel a fele nem tud úszni. Az úszásoktatásából a magyar fürdőknek is ki kell venniük a részüket. A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő 100 ezer forintot ajánlott fel egy szelet 24 karátos tortáért - közölte Vancsura Miklós, a fürdő igazgatója.

Az akciót a Rama-Jótékonysági Sütigyára és a Nagyi titka liszt gyártója is támogatta. A kampányban bevetették Füred Kapitányt, a turisztikai és reklámszakemberek által létrehozott mesehőst is, aki a gyerekek nyelvén fogalmazta  meg azokat a teendőket, amelyek a nyílt vízben való játékokat biztonságossá teszik.  Közép Európa legnagyobb édesvízi tava mellett különösen fontos, hogy az idelátogatók és az itt élők meg-felelő vízbiztonsággal rendelkezzenek. A WHO adatai szerint a világon évente 350 ezer ember fullad vízbe.- tette hozzá Éskovács Péter.

Patakfalvi Andrea cake designer, a torta tervezője szerint világszerte nem ritkák a nemesfémeket tartalmazó sütemények, az arany pedig, amellett, hogy exkluzív, számos kulturális jelentést is hordoz. Ázsiában a tökéletesség szimbóluma, a buddhizmusban a megvilágosodásé, a görög hagyományban a szélsőségektől mentes, bölcs élet, az „arany középút" leképezése – ez utóbbi szimbolizálja az aranyozott torta is.


Magyar natúr borok bemutatkozása Stockholmban

Magyar natúr borok bemutatkozása Stockholmban 

Stockholmban mutatkozott be több fiatal magyar borász április 22-én, egy belvárosi, a fiatal közönség körében is népszerű étteremben.
Egy napra Budapestre költözik Hollywood

Egy napra Budapestre költözik Hollywood 

Wolfgang Puck Budapestre hozza a nemzetközi filmipar legnagyobb gálájának hangulatát.
Molnár Bence az Arany Kaviár új séfje

Molnár Bence az Arany Kaviár új séfje 

Április 26-tól új séf vezeti az Arany Kaviár Étterem konyháján a munkát.
Édes élet a májusi Glamping pikniken

Édes élet a májusi Glamping pikniken 

A Nomád Hotel & Glamping 9. alkalommal rendezi szezonnyitó piknikjét május utolsó vasárnapján.
Ezen a badacsonyi hétvégén minden a Szürkebarátról szól

Ezen a badacsonyi hétvégén minden a Szürkebarátról szól 

A Bortriatlon egy nagyon izgalmas rendezvény, aminek egyik fontos állomása a Szürkebarát Hétvége.
Séfváltás a Lidl Konyha élén

Séfváltás a Lidl Konyha élén 

Nem akárki érkezik a cégcsoport konyhájára: egy Michelin-díjat kapó ifjú séf váltja a korábbi, Michelin-csillagos konyhát irányító séfet.
Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia

Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia 

A Visegrádi Alap támogatásával létrejött nemzetközi eszmecserére öt országból érkeztek előadók és résztvevők.  
Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban

Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban 

Újabb büfékocsik, bővülő ételkínálat, nemzetközi ízek várják a látogatókat.. és persze pizza és hamburger minden mennyiségben.
Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye

Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye 

Reflektorfényben a magyar borok.
Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat

Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat 

Az MNGSZ 2023-ban alapította a Debrecen és Magyarország ikonikus séfjéről elnevezett Boros László-díjat., amelyet április 30-án adnak át az idei kitüntetettnek.

Interjú

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?