hirdetés

Michelin-csillagos lett a Costes Downtown - interjú Gerendai Károllyal

Hatalmas az öröm a Costes Downtown csapatánál: az étterem megkapta első Michelin-csillagát, így Magyarországon már öt étterem büszkélkedhet az elismeréssel, köztük, tegyük hozz,á a Gerendai Károly tulajdonos által jelzettek közül mindjárt kettő is. Hiszen a Costes Downtown mellett a korábbi díjazott Costes is megtartotta most a Michelin-csillagát. A boldog tulajdonost külföldi üzleti útja során értük utol.

hirdetés

Ma jelent meg a 2016-os Michelin Kalauz, amelyben az eddigi díjazottak mellé bekerült a Vigyázó Ferenc utcai Costes Downtown, Magyarországnak eddig négy Michelin-csillagos étterme volt: a Costes, az Onyx, a Borkonyha és a Tanti. Ehhez az előkelő csapathoz csatlakozott most Gerendai Károly legújabb helye, a Prestige Hotellel egy épületben található Costes Downtown, amely a Ráday utcai Costes-hez képest más hangulatú hely - más jellegű konyhát visz, mint a "bátyja".

- Gratulálunk ehhez a fantasztikus eredményhez! Hogy tudtad meg a jó hírt? - a kérdés Gerendai Károlyhoz szól, akit vezetés közben, külföldön érünk utol.

- Reggel pont egy üzleti tárgyaláson ültünk, amikor hívtak otthonról ezzel a fantasztikus hírrel. Még most is alig hiszem el.

- Tudtátok, hogy mikor jártak nálatok a Michelin-ellenőrök?

- Nem. Sőt, arról sincs halványlila fogalmunk sem, hogy tulajdonképpen hányszor voltak ott. Egy biztos, valamikor augusztusban járt nálunk valaki, ő a konyhára is bekéredzkedett. De mivel akkor még csupán 2-3 hónapja voltunk nyitva, azt gondoltuk, ez túl kevés idő ahhoz, hogy minősítsék az éttermet.

- Mit jelent számotokra ez az elismerés?

- Azt mindenképpen, hogy tudjuk, jó úton járunk. És azt, hogy ennek az előkelő címnek minden nap ezentúl is meg kell felelni, vagyis nincs mese, fel kell kötni a gatyát!

- Ma az is kiderült, hogy közben a Costes is megtartotta a Michelin-csillagát.

- Nagyon fontos számunkra, és ezt mindkét helyen pontosan tudják, hogy a két hely nem "kannibalizálhatja" egymást, azaz nem vihet el egyik a másiktól vendégeket - szerencsére erről szó sincs.

- Amikor a Ráday utcai éttermed megkapta élete első Michelin-csillagát azt mondtad, reméled, most egy ideig nem kell belé lapátolni a pénzt.

- Ez a reményem most is fennáll... Hiszen a Vigyázó Ferenc utcai hely kialakítása, beindítása során nagyon sok pénzt emésztett fel, mostantól alapvetően javulhat majd a helyzet. Egyébként épp egy hónapja állapítottuk meg: kezdenek helyére rázódni a dolgok, kezd kialakulni és rendben megy végre a vendégfogadás, a konyhai munka, a vendéglátás. Reméljük, akik a hír hallatán betérnek majd hozzánk, ugyanezt látják, tapasztalják.

 

Tiago Sabarigo séf a Budapest legújabb Michelin-csillagos étterme, a Costes Downtown konyháján 2016. március 9-én. Az étterem az ötödik Michelin-csillagos a magyar fővárosban. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
Tiago Sabarigo séf a Budapest legújabb Michelin-csillagos étterme, a Costes Downtown konyháján 2016. március 9-én. Az étterem az ötödik Michelin-csillagos a magyar fővárosban. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd


Forrás: Facebook / Costes Downtown
Forrás: Facebook / Costes Downtown


Forrás: Facebook / Costes Downtown
Forrás: Facebook / Costes Downtown

Vágó Ágnes
a szerző cikkei

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Bízik a turizmus Húsvétkor történő hazai újraindulásában? És működőképes lesz akkor a vállalkozása?

Kiadónk társoldalai