Pörköltfőző szüreti verseny a Hilltop dombon

Hagyományőrző szándékkal 2013. október 19-én rendezi meg a Hilltop Borhotel & Étterem az Első Szüreti Pörköltfőző Versenyt. A szüreti mulatságra bárki nevezhet, aki szereti a magyaros ízeket és a finom borokat.

A Hilltop borászat évtizedek óta támogatja a hazai borkultúrát azzal, hogy rendszeresen részt vesz a hazai és nemzetközi gasztronómia neves eseményein és versenyein. A neszmélyi Melegeshegyen elhelyezkedő Hilltop Borhotel & Étterem most egy saját gasztronómiai sorozatot szeretne útjára indítani, amelynek a középpontjába idén az egyik legautentikusabb magyar étel, a pörkölt áll. Az október 19-én megrendezett versenyre bárki jelentkezhet, a pörkölt bármilyen alapanyagból készülhet (sertés, borjú, gomba, zúza, marha, kecske vagy vad), a szervezők csak annyi kitételt tettek, hogy a főzés során bort is kell használni. A Hilltop dombtetőn, az Első Szüreti Pörköltfőző Versenyen a klasszikus szüreti hangulatot szeretnék feleleveníteni finom ételek, édes must és nagyszerű borok kíséretében! A szervezők olyan csapatok, közösségek, baráti társaságok jelentkezését várják, akik kedvet éreznek pörköltfőző tudásuk megmérettetéséhez! A zsűri tagjai Kamocsay Ákos, a Hilltop főborásza, Pogrányi Pál, Dunaszentmiklós polgármestere és Csatai Ferenc, mesterszakács, valamint Jakus József főkóstoló. A versenyzőket reggel 9 órától várják a szervezők.
A szüreti pörköltfőző versenyhez és a jókedvhez a bort a Hilltop biztosítja, az erőteljes ízekhez fogyasztásra a szervezők a Hilltop Cabernet Sauvignon-t ajánlják. A Hilltop Borhotel & Étterem ezzel az eseménnyel is szeretné felhívni a figyelmet kiváló vörös boraira, amelyeket szintén saját termelésű szőlőből készítenek. Bár a Neszmélyi Borvidék adottságai kiválóak, mégis vannak olyan szőlőfajták, melyek más környezetet és talajt követelnek meg magunkat. Ilyen például Hilltop Cabernet Sauvignon is, amely többnyire a Bajához közeli, azaz Szekszárdi Borvidéken elhelyezkedő Bátaszéken terem, hiszen ez a vidék remek adottságokkal rendelkezik a kékszőlők termesztéséhez. A Hilltop Borászat Zrt. tulajdonosai hisznek abban, hogy kiváló minőségű bort csak első osztályú szőlőből lehet készíteni, így a borászat a felhasznált szőlő 99 százalékát saját ültetvényein termeszti. Ezek a szőlő ültetvények Neszmély mellett Kocson, Bátaszéken és Kesztölcön találhatóak.
A szüreti mulatsággal a Hilltop szeretné bemutatni a szüret szórakoztató oldalát is. Idén egyébként elnyúló szüretre számít a borászat, az augusztus 12-én kezdődött munka október végén fejeződik be. A különböző ültetvényeken 5000 tonna szőlőt szüretelnek le, ebből körülbelül 4-5 millió palack bor fog készülni. Az idei év terméséből a meleg és napos nyárnak köszönhetően az irsai olivér, a rosé, a királyleányka, a sauvignon blanc és a sárgamuskotály emelkedik ki, ezekből készülhetnek majd a legkiválóbb borok.


Molnár Bence az Arany Kaviár új séfje

Molnár Bence az Arany Kaviár új séfje 

Április 26-tól új séf vezeti az Arany Kaviár Étterem konyháján a munkát.
Édes élet a májusi Glamping pikniken

Édes élet a májusi Glamping pikniken 

A Nomád Hotel & Glamping 9. alkalommal rendezi szezonnyitó piknikjét május utolsó vasárnapján.
Ezen a badacsonyi hétvégén minden a Szürkebarátról szól

Ezen a badacsonyi hétvégén minden a Szürkebarátról szól 

A Bortriatlon egy nagyon izgalmas rendezvény, aminek egyik fontos állomása a Szürkebarát Hétvége.
Séfváltás a Lidl Konyha élén

Séfváltás a Lidl Konyha élén 

Nem akárki érkezik a cégcsoport konyhájára: egy Michelin-díjat kapó ifjú séf váltja a korábbi, Michelin-csillagos konyhát irányító séfet.
Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia

Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia 

A Visegrádi Alap támogatásával létrejött nemzetközi eszmecserére öt országból érkeztek előadók és résztvevők.  
Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban

Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban 

Újabb büfékocsik, bővülő ételkínálat, nemzetközi ízek várják a látogatókat.. és persze pizza és hamburger minden mennyiségben.
Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye

Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye 

Reflektorfényben a magyar borok.
Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat

Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat 

Az MNGSZ 2023-ban alapította a Debrecen és Magyarország ikonikus séfjéről elnevezett Boros László-díjat., amelyet április 30-án adnak át az idei kitüntetettnek.
Érkezik a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál

Érkezik a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál 

Immár hatodik alkalommal kerül megrendezésre a már-már hagyománnyá avanzsált sétáló kóstoló. 
Mi lesz a borvidékekkel?

Mi lesz a borvidékekkel? 

Az éghajlatváltozás a világ borvidékeinek hetven százalékát alkalmatlanná teheti szőlőtermesztésre.

Interjú

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?