Az újdonságok közé tartozik többek között a francia sütemények mellett számos régi brit édesség, valamint a köménymagos kenyér, vagy a mogyoróhagyma és a vízitorma. A vendégek 17 különböző teafűből választhatnak, ami mellé frissen készített hagyományos szigetországi hidegkonyhai ételeket is felszolgálnak. Ilyen például a klasszikus brit sonkás, sajtos, uborkás, csirkemelles vagy skót füstölt lazacos szendvics, de nem hiányzik a menüsorból a helyben sült alma, a mazsolás-epres pogácsa vagy a híres Devonshire krém sem - fogalmaz a Gazdasági Rádió híre.
Jelenleg a hagyományos brit teázó programért személyenként 42 fontot kérnek, amit 54 font megfizetése esetén egy pohár pezsgővel is kiegészítenek. A hotel speciális ajánlata továbbá a „Celebration Tea”, melyen személyenként 53 fontért egy születésnapi tortát, 64 fontért pedig egy üveg pezsgőt is felszolgálnak. A szálloda adatai szerint a hamisítatlan brit időtöltés, a délutáni teázás iránti igény nem csökken, de a fogyasztási szokások átalakulóban vannak. Az előzetes foglalások száma folyamatosan emelkedik, az olimpiai játékok idejére pedig kifejezetten csúcsforgalomra számítanak.
A The Ritz építése 1905-ben kezdődött, s egy év múlva nyitotta meg kapuit előkelő vendégköre számára. Az Európában akkoriban még ritkaságnak számító, acélvázas szerkezetű épület külső és belső kialakítása egyaránt egy francia kastély luxusára emlékezet. Ennek megfelelően, a szállóban – a reggeli kivételével – a férfi vendégek az összes vendéglátó területen kötelesek zakót és nyakkendőt hordani, s tilos számukra a farmernadrág és a sportcipő viselete. (forrás: Gazdasági Rádió)
Reform-Ritz Londonban
London egyik legpatinásabb és legelegánsabb szállodája, a Piccadilly 150 szám alatt található The Ritz vezetősége a hotel egy évszázados fennállása óta először bátor lépésre szánta el magát azzal, hogy megváltoztatták – pontosabban kibővítették - a hagyományos délutáni teához korábban felszolgált klasszikus angol menüsort - adta hírül a Gazdasági Rádió.
Magyar natúr borok bemutatkozása Stockholmban
Stockholmban mutatkozott be több fiatal magyar borász április 22-én, egy belvárosi, a fiatal közönség körében is népszerű étteremben.
Egy napra Budapestre költözik Hollywood
Wolfgang Puck Budapestre hozza a nemzetközi filmipar legnagyobb gálájának hangulatát.
Molnár Bence az Arany Kaviár új séfje
Április 26-tól új séf vezeti az Arany Kaviár Étterem konyháján a munkát.
Édes élet a májusi Glamping pikniken
A Nomád Hotel & Glamping 9. alkalommal rendezi szezonnyitó piknikjét május utolsó vasárnapján.
Ezen a badacsonyi hétvégén minden a Szürkebarátról szól
A Bortriatlon egy nagyon izgalmas rendezvény, aminek egyik fontos állomása a Szürkebarát Hétvége.
Séfváltás a Lidl Konyha élén
Nem akárki érkezik a cégcsoport konyhájára: egy Michelin-díjat kapó ifjú séf váltja a korábbi, Michelin-csillagos konyhát irányító séfet.
Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia
A Visegrádi Alap támogatásával létrejött nemzetközi eszmecserére öt országból érkeztek előadók és résztvevők.
Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban
Újabb büfékocsik, bővülő ételkínálat, nemzetközi ízek várják a látogatókat.. és persze pizza és hamburger minden mennyiségben.
Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye
Reflektorfényben a magyar borok.
Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat
Az MNGSZ 2023-ban alapította a Debrecen és Magyarország ikonikus séfjéről elnevezett Boros László-díjat., amelyet április 30-án adnak át az idei kitüntetettnek.
Interjú
Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal
Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”
A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban
A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?