Ropogós csirkeszárnyak, lovagok nyula, polip tagine-nel

A Máltai Turisztikai Hivatal, az Heritage Malta ‘Taste History’ projektjével és a három máltai Michelin-csillagos étteremmel - UnderGrain, Noni és De Mondion - együttműködve elindította egész éven át tartó új kezdeményezését: Taste History Meets the Stars  (Kóstolj bele a történelembe és találkozz a csillagokkal) néven.

Az együttműködésnek köszönhetően számos olyan ételt kínálnak, amelyeknek történelmi kapcsolata van az egyes éttermekhez vagy azok helyéhez, valamint a helyszínen megismerhetők az adott ételek háttértörténete is. A receptek szezonálisan változnak.

Az első három „történelmileg megalapozott” étel a Papiri „Gentile Selection” ropogós csirkeszárnyakkal, parmezánnal, élesztővel és nyers király laskagombával, amelyet Vallettában, az Under Grain kínál, és amely a közeli domonkos-rendi zárda tésztafogyasztására utaló levéltári bizonyítékok alapján készült; a helyben vadászott nyúl kettőse az mdinai De Mondion első történelmi ajánlata, amely a lovagok idején szokásos környékbeli mezei nyúl vadászatra utal; és a Malefanti Pasta, polip tagine-nel pedig a Noni étlapját erősíti, amely Valletta alsó részének háromszáz éves sütési hagyományához kapcsolódik, ahol ez az étterem is található.

A máltai konyha kivételes hagyománya, hogy a világ minden tájáról származó ízek összeolvadnak benne. A három Michelin-csillagos étterem szakácsa lelkes támogatója az újszerű kezdeményezésnek.



Jonathan Brincat (Noni): „Ez a projekt lehetővé tette számomra, hogy újra megvizsgáljam ugyanazokat a módszereket, amelyeket őseink használtak. Nagyon izgalmas volt egy olyan ételt megalkotni, amelyet évszázadokkal ezelőtt ugyanazon a környéken, ahol ma éttermünk áll, felszolgáltak, persze egy modern csavarral, miközben tiszteletben tartjuk az étel lelkét."



Kevin Bonello (De Mondion): „A recept inspirációja akkor merült fel bennem, miután a Heritage Malta archívumából megismerhettem, hogy eleink a vadnyúlból készült ételt lassan főzték egy edényben bab, helyi zöldségek, fűszerek és sertészsír felhasználásával. A receptet ezen összetevők felhasználásával hoztam létre, és megbolondítottam egy tipikus máltai „Pastizz”-vell. ”



Victor Borg (UnderGrain): "Ez az étel összeköti múltunkat a jelennel, és újra összekapcsol bennünket a gyökereinkkel és történelmünkkel ... Ez egy dicsőséges tésztaétel, amely csiklandozza az ízlelőbimbókat és meglepetést okoz, amint elmélyedünk benne."

Forrás: www.visitmalta.com


Magyar natúr borok bemutatkozása Stockholmban

Magyar natúr borok bemutatkozása Stockholmban 

Stockholmban mutatkozott be több fiatal magyar borász április 22-én, egy belvárosi, a fiatal közönség körében is népszerű étteremben.
Egy napra Budapestre költözik Hollywood

Egy napra Budapestre költözik Hollywood 

Wolfgang Puck Budapestre hozza a nemzetközi filmipar legnagyobb gálájának hangulatát.
Molnár Bence az Arany Kaviár új séfje

Molnár Bence az Arany Kaviár új séfje 

Április 26-tól új séf vezeti az Arany Kaviár Étterem konyháján a munkát.
Édes élet a májusi Glamping pikniken

Édes élet a májusi Glamping pikniken 

A Nomád Hotel & Glamping 9. alkalommal rendezi szezonnyitó piknikjét május utolsó vasárnapján.
Ezen a badacsonyi hétvégén minden a Szürkebarátról szól

Ezen a badacsonyi hétvégén minden a Szürkebarátról szól 

A Bortriatlon egy nagyon izgalmas rendezvény, aminek egyik fontos állomása a Szürkebarát Hétvége.
Séfváltás a Lidl Konyha élén

Séfváltás a Lidl Konyha élén 

Nem akárki érkezik a cégcsoport konyhájára: egy Michelin-díjat kapó ifjú séf váltja a korábbi, Michelin-csillagos konyhát irányító séfet.
Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia

Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia 

A Visegrádi Alap támogatásával létrejött nemzetközi eszmecserére öt országból érkeztek előadók és résztvevők.  
Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban

Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban 

Újabb büfékocsik, bővülő ételkínálat, nemzetközi ízek várják a látogatókat.. és persze pizza és hamburger minden mennyiségben.
Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye

Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye 

Reflektorfényben a magyar borok.
Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat

Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat 

Az MNGSZ 2023-ban alapította a Debrecen és Magyarország ikonikus séfjéről elnevezett Boros László-díjat., amelyet április 30-án adnak át az idei kitüntetettnek.

Interjú

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?