Személyi változások a Danubius-szállodák élén

A tavasz több személyi változást is hoz a Danubius Hotels Zrt. életében. A kiemelkedő szakmai tapasztalatokkal rendelkező Krausz György, a HungArena klaszterigazgatója májustól vonul nyugdíjba. A szakmát még felszolgálóként kezdő igazgató bejárta a ranglétrát, több mint 20 éves szállodaigazgatói múlt van a háta mögött. Helyét dr. Sükösdné Mózer Judit veszi át, aki a Flamenco-Budapest klaszterből érkezik a pesti szálloda élére.

A Hotel Hungaria City Center és Danubius Hotel Arena szállodák (HungArena) klaszterigazgatója, Krausz György 2017 májusától vonul nyugdíjba. Az igazgató a szakmát felszolgáló tanulóként kezdte 1969-ben a Gellért szállodában, majd 1971-ben szállodaportás tanuló lett a Szabadság szállodában. 1972-1976 között a Budapest Szálloda, 1976-1984 között pedig a Royal Szálloda munkatársa volt szállodaportási beosztásban. 1984-ben diplomázott a Kereskedelmi és Vendéglátóipari Főiskola vendéglátó- és szálloda szakán.

1985 márciusától főportásként dolgozott a Béke Radisson SAS szállodában. Miután 25 évet eltöltött a HungarHotelsnél, 1994-ben a Centrum Hotelsnél lett szállodaigazgató. 2001-ben csatlakozott a Danubius Zrt. pécsi szállodáihoz (Palatinus és Pátria) igazgatóként, majd 2008-ban visszatért Budapestre a Best Western Hotel Hungaria igazgatójaként. 2011-ben a cégen belüli átszervezést, klaszteresítést követően - az Arena szálloda is a felügyelete alá került. Ettől az időszaktól egészen mostanáig, mint klaszterigazgató végzi munkáját, a válság évei után 2012 és 2016 között kiemelkedő gazdasági és szakmai sikerek kísérték tevékenységét.

A Magyar Aranykulcs, valamint a Magyar Turisztikai Egyesület (MATUR) alapító tagja. Szakmai filozófiája a hatékony és eredményes gazdálkodás, a következetes és szisztematikus munka. Mindig fontos volt számára a szállodai szolgáltatások színvonalának folyamatos erősítése.

További személyi változások a Danubius Hotels Zrt.-ben

A Hungaria-Arena új klaszterigazgatója dr. Sükösdné Mózer Judit lesz, aki a Flamenco-Budapest klaszterből érkezik a pesti szállodákhoz. A Flamenco-Budapest klaszter élére pedig Parádi Krisztina, a Danubius Hotel Helia jelenlegi szállodaigazgatója kerül. Egyúttal a Helia szálloda klaszterbe tagozódik, oly módon, hogy Pesten létrejön a Radisson BLU Béke és a Helia új közös egysége, Varga Csaba klaszterigazgató vezetésével.

Szintén május elsejétől Reischl Róbert, a Flamenco-Budapest klaszter jelenlegi értékesítési és marketing igazgatója a Hungaria-Arena klaszterben veszi át ugyanezt a pozíciót, eddigi helyét pedig Prepuk Magdolna tölti majd be, aki jelenleg a Hungaria-Arena klaszter értékesítési és marketing igazgatója.

Ezzel párhuzamosan Hegedűs Hajnalkát, a Flamenco-Budapest klaszter jelenlegi MICE értékesítési menedzserét a Radisson BLU Béke értékesítési igazgatójának nevezik ki. Apaczeller Krisztina, a szálloda igazgatóhelyettese pedig a jövőben a szálloda üzemeltetésének irányításában kap feladatokat, ő lesz a felelős a Radisson standardok menedzseléséért, továbbá a marketing és az üzletfejlesztési tevékenység felügyeletéért.


A Hotel Clark nem akármilyen elismerést zsebelt be

A Hotel Clark nem akármilyen elismerést zsebelt be 

A TripAdvisor idei győztesei közt ott találjuk a Lánchíd budai-hídfőjénél, a Vár tövében található hotelt.
Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Változás a Mellow Mood Csoport egyik vezetői pozíciójában

Változás a Mellow Mood Csoport egyik vezetői pozíciójában 

Bayer Bence másfél év kihagyás után visszatért a Mellow Mood Hotels-hez.
Páratlan művészeti élmény ebben a pesti szállodában

Páratlan művészeti élmény ebben a pesti szállodában 

Mától látogatható Fischer Judit Mundane Romance c. egyéni kiállítása a Hilton legújabb budapesti szállodájában.
A Marriott-nál  indul a LevelUp! program - a hazai szállodaipar egyedülálló kezdeményezéseként

A Marriott-nál indul a LevelUp! program - a hazai szállodaipar egyedülálló kezdeményezéseként 

A Marriott cégcsoport megelégelte azt a problémát, ami gyakran előtérbe kerül üzemelésük során: ez pedig a vendéglátóipari területen mindenki számára ismerős szakemberhiány.
Jelentős segítség érkezik állami szintről a bajba jutott visegrádi hotelnek

Jelentős segítség érkezik állami szintről a bajba jutott visegrádi hotelnek 

A súlyos mértékű tűzkárt szenvedett, több mint 100 főt foglalkoztató, 4 csillagos szálloda Hotel Silvanus helyreállításához az MTÜ 60 millió forinttal járul hozzá.
Tarcalon találkoztak a magyar kastélyszállodások, hamarosan Olaszországba indulnak

Tarcalon találkoztak a magyar kastélyszállodások, hamarosan Olaszországba indulnak 

A kastélyszállodások Tarcalon, az Andrássy Kúriában tartották éves közgyűlésüket április 15-én, hétfőn.
Bemutatkozott a BOTANIQ Collection prémium turisztikai brand

Bemutatkozott a BOTANIQ Collection prémium turisztikai brand 

Igencsak látványos rendezvény keretében, április 11-én, a Pesti Vigadóban debütált az új brand. Ahol az is kiderült, mit rejtenek a "titkos kertek"?
Díjeső a TRIBE budapesti tagjának

Díjeső a TRIBE budapesti tagjának  

Három kategóriában is díjazták a WING által fejlesztett TRIBE Hotel Budapest Stadiumot a LIV Hospitality Design Awards-on.
Világszerte szárnyal a hotelipar topszegmens területe

Világszerte szárnyal a hotelipar topszegmens területe 

A nemzetközi tanácsadó cég elemzése szerint kiemelkedő évet zárt a globális hotelpiac.

Interjú

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?