hirdetés

Szlovák napok a Nagycsarnokban

Nagy érdeklődés mellett a Fővám téri Nagycsarnokban június 13-án megnyílt a Szlovák Napok eseménysorozata, amely 17-éig várja Szlovákia turisztikai és gasztronómiai értékei iránt érdeklődőket és a vásárlókat.

hirdetés

A megnyitón Soňa Jelínková, a képviselet vezetője várta a vendégeket, ahol a három nap alatt szlovák sörrel és sajttal kínálják a vendégeket. A csarnok „fő utcáján” az édességek és a Horalky csokoládés ostya pultja előtt már a kezdés előtt is sokan álltak, nem véletlenül, mert a hírek szerint ebből az ostyából minden második másodpercben elfogyasztanak kettőt. A méltán jó hírű szlovák sajtok és túrók is keresettek, most több helyen is kínálják a friss árut. Külön vendégcsalogató, hogy a standnál szlovák sört is mérnek a szomjas vásárlóknak. De nemcsak a gasztronómia kedvelőiknek szól az esemény.

Sonja Jelinkova
Sonja Jelinkova

Szlovákia különböző turisztikai érdekességeiről is találnak magyar nyelvű kiadványt. Az utazási irodák is kínálják programjaikat. Külön prospektus foglalkozik Donovalyval, valamint az Alacsony- és a Magas-Tátrával, bemutatva, hogy a síparadicsomokban nyáron is jó programokkal várják a nyaralókat.

Bódi Ágnes
a szerző cikkei

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Egyetért-e azzal, hogy idén elmarad a budapesti Vörösmarty téri karácsonyi vásár?

Kiadónk társoldalai