hirdetés
hirdetés

Tourinform iroda nyílt a Budai Várban

A világörökségi helyszínen működő iroda hiánypótló szerepet tölt be a főváros turizmusában.

hirdetés

Budapest harmadik Tourinform Irodájának ünnepélyes megnyitóján Horváth Gergely, a Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgatója kiemelte: ez az iroda a 21. század turistájának igényeit szolgálja ki. „Az egyik legkedveltebb turisztikai attrakció, a Budai Vár területén a turisták tájékoztatása kiemelt jelentőségű feladat, amelyet a legújabb Tourinform Iroda megnyitásával kívánunk hatékonyan ellátni együttműködésben a Fiatal Vállalkozókért Alapítvánnyal és a Budavári Önkormányzattal. A Tourinform-hálózat évente közel 2 millió személyes érdeklődőt szolgál ki. Az irodákban az adott település, illetve régió, sőt az egész ország turisztikai kínálatáról tájékozódhatnak az utazók. Az irodák munkatársai magyar és idegen nyelveken is rendelkezésre állnak, hogy a vendégeket a szálláshelykínálatról, a vendéglátóhelyekről, a közlekedési lehetőségekről, különböző programokról, látnivalókról, illetve szolgáltatásokról tájékoztassák. Bízunk benne, hogy a Budai Vár irodájának köszönhetően ez a 2 milliós szám nagyságrendekkel fog növekedni.”

Nézze meg képeinket

Nagy Gábor Tamás, Budapest I. kerületének polgármestere azt mondta: a Budai Vár végre felébredt csipkerózsika-álmából, számos helyen folynak építkezések, és a Várnegyed néhány év múlva megújult külsővel örvendezteti meg az idelátogatókat. A Tourinform irodával kapcsolatban azt is kiemelte: egyedi kínálatokat és szolgáltatásokat kívánnak bevezetni, például az ideérkező iskolai osztályok részére budavári programot szerveznének ingyen, illetve speciális túrákat, tematikus sétákat kínálnának az egyénileg érkező turistáknak. Ezeken felül speciális, a magyarokra jellemző, szép, szellemes ajándéktárgyakkal töltenék fel az irodát.

A Tourinform Budai Várban gyönyörű gyermekbútorokkal és játékokkal rendeztek be egy játszósarkot, hogy könnyebbé tegyék a kisgyermekes családok informálódását, illetve vásárlását. A belsőépítészeti kialakítást Vesztergom Ádám építész tervezte térítésmentesen.

Elérhetőség: 1014 Budapest, Tárnok utca 15.
Nyitva tartás: minden nap 10-18 óráig

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!