hirdetés
hirdetés

#trashtag - divatba jön a szemétszedés

Instagramon és facebookon is terjed az új kihívás, amiben szemetes területeket tisztítanak meg az emberek. Persze előtte-utána fotóval ér csak a történet.

hirdetés

És ezzel máris jobb, mint az #icebucketchallange, ahol a videó csak arról szólt, hogy a posztoló adományt ígért valamelyik szervezetnek - aztán vagy elküldte vagy nem. A #Trashtag kihívásban ezzel szemben nem ígérni kell, hanem tenni: első lépésként (nem olyan nehéz) keresni egy olyan területet, ami tele van szeméttel és lefotózni, második lépésben metisztítani a hulladéktól és az eredményt is megörökíteni. A két képet egymás mellé téve már meg is osztható a közösségi médiában a trashtag felirattal.

Nem kötelező így pózolni:

forrás: hulladekvadasz.hu

Az eredeti kihívást még 2015-ben indította el egy outdoor termékekkel foglalkozó amerikai cég (az UCO), de a dolog márciusban vett igazán nagy lendületet, amikor egy fiatal fiú újraindította azt, elsősorban unatkozó tinédzsereknek címezve. Az Instagramon eddig már közel 37 ezer poszt jelent meg a #Trashtag hashtaggel.

Magyarországon évek óta megrendezik a Te Szedd! akciót a hulladékvadászok, önkéntesek, idén március 18-tól 24-ig tart az országos szemétszedő akció, melyhez bárki csatlakozhat. Sőt, a hulladékvadsz.hu oldalon egész éves a projekt: "többféle bejelentési lehetőség adott a honlapon, illetve Magyar Telekom Nyrt. Delfin díjas Hulladékvadász applikációnkon keresztül is lehetőség van tenni környezetünk tisztaságának a megóvása érdekében".

forrás: hulladekvadasz.hu

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Hozzászólások (1 db)
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
#
Ez a legnagyobb marhaság. Értelmetlen az egész kezdeményezés. Ma már sokan nem foglalkoznak a szeméttel, csak eldobják, mondván hogy majd jönnek az önkéntes
szemétszedők. És egyre többen teszik ezt. Nem lenne jobb, ha inkább a szemetelés ellen hívnánk fel a figyelmet és keményen büntetnénk a szemetelőket? Ja hogy ez
nehezebb és több munkát igényel? És nem lehet vele hencegni, hogy mennyi szemetet SZEDETTÜNK össze.
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai