Új trendek mentén: organikus koncepciójú ázsiai stand a Sirhán

Fenntartható, zöld, környezetvédő: nyolc organikus kiállító érkezett az indonéz-szigetvilágból a Sirha Budapest 2016-ra.

A Sirha Budapest 2016 első napján Wening Esthyprobo, az Indonéz Köztársaság Magyarországra akkreditált nagykövetasszonya három gongütéssel megnyitotta az indonéz pavilont.

Az Indonesian Trade Promotion Center (ITPC) Budapest és az Indonéz Köztársaság Nagykövetsége támogatásával, valamint nyolc indonéz exportőrrel és magyar beszállítóval együttműködésben szervezett látványos bemutatkozás legfontosabb célja, hogy elősegítse az indonéz élelmiszerek megismertetését és népszerűsítését a magyar és kelet-közép-európai piac képviselői számára. Az indonéz standon ezúttal az Indofood Ltd., a Kemakmuran Niaga Mandiri, a Sinar Mas Ltd., a Toba Surimi, a 2 Tang Tea, a Garuda Food Ltd., az Esprecielo CV. és a Mayer Kft. termékeivel találkozhatunk.

A közel 80 négyzetméteren kialakított, a „zöld és fenntartható termékek” koncepcióját fókuszba állító pavilon az indonéz élelmiszerek széles palettáját mutatja be. Megismerhetjük az indonéz kávé és tea-fajták, a pálmaolaj, a kókusztermékek, az instant tészták, a kekszek, a különféle szószok, az étolajfélék és a feldolgozott halételek változatos termékpalettáját. A termékek kiválasztása a magyar élelmiszeripari piac igényei és sajátosságai figyelembe vételével történt. Az indonéz kiállítócégek jelenléte várhatóan felgyorsítja majd a jó minőségű, természetes alapanyagokban gazdag, megbízható indonéz termékek – főként az élelmiszerek – bevezetését a magyar piacra.

A Sirha Budapest egyetlen ázsiai kiállítójaként az indonéz pavilon megnyitását jelentős szakmai- és médiaérdeklődés kísérte. A megnyitó színes és átfogó programját balinéz táncbemutató, indonéz ételek és kávék kóstolása, valamint a kiállítócégek és termékeik bemutatkozása tette teljessé.

A megnyitó eseményen Wening Esthyprobo nagykövet asszony és Hikmat Rijadi, az Indonéz Kereskedelemfejlesztési Központ (ITPC) igazgatója elmondták a közeljövőben megvalósuló további indonéz programokat is. Május 17-19. között a Nagy Vásárcsarnokban Indonéz Napok lesznek, május 21-22-én a Millenáris Teátrumban Indonéz Napok és Jótékonysági Vásár címmel nagyszabású ingyenes családi eseményre várják a látogatókat, július 22-24-én a fiatal indonéz autóversenyző, Rio Haryanto pedig a Hungaroringen, a Formula 1 Magyar Nagydíjon debütál majd. A magyarországi indonéz programok mellett felhívták a figyelmet az indonéz fővárosban, Jakartában 2016. október 12-16. között megrendezésre kerülő Trade Expo Indonesia-ra is.

Forrás: Vendég & Hotel


Nagy hazai borravaló-körkép: kinek és mennyit jattolnak a magyarok?

Nagy hazai borravaló-körkép: kinek és mennyit jattolnak a magyarok?  

 A digitális fizetés és a számlába beépített szervizdíj terjedésével folyamatosan átalakul a borravaló intézménye is.
Friss felmérés növényi alapú italok fogyasztásáról

Friss felmérés növényi alapú italok fogyasztásáról 

A Danone Magyarország 2024-ben részt vett az öt kelet-közép-európai országban végzett régiós kutatásban, amely a fogyasztók étkezési szokásait mérte fel.
Megdőlt a világ leghosszabb bagettjének rekordja

Megdőlt a világ leghosszabb bagettjének rekordja 

A rekordot idáig Olaszország tartotta egy több, mint 132 méteres bagettel.  
Főszerepben a nők az idei Gourmet Fesztiválon

Főszerepben a nők az idei Gourmet Fesztiválon 

A „sétáló országkóstoló” ezúttal is nagyot merít a hazai kulináris kínálatból.
Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet”

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet” 

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023. évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.
Business Superbrands-díjas a METRO Nagykereskedelem és a METRO Gasztroakadémia

Business Superbrands-díjas a METRO Nagykereskedelem és a METRO Gasztroakadémia 

A METRO Nagykereskedelem és a METRO Magyarország tudásközpontja, a METRO Gasztroakadémia is elnyerte idén a megtisztelő címet.
Rangos nemzetközi építészeti díjat nyert a Zazie Bistro & Bar

Rangos nemzetközi építészeti díjat nyert a Zazie Bistro & Bar  

A BigSEE ljubljanai nemzetközi design díj Winner kategóriájának nyertese lett az eddig csak délben nyitva tartó, mostantól azonban már esténként is vendégeit váró, BudaParton lévő topvendéglátóhely.
Meghalt Brindás János "Papi", a híres mesterszakács

Meghalt Brindás János "Papi", a híres mesterszakács 

A Békés Megyei Culinary Team Olimpiai és Világbajnoki csapatának felkészülésében is nagy szerepet töltött be.
Málna mennyország és egy különleges újdonság: indul a Kürtőskalács Vigalom

Málna mennyország és egy különleges újdonság: indul a Kürtőskalács Vigalom 

Az egyik főszereplő a Bejglibon lesz!
Új  történelmi- és gasztrofesztivál Badacsonytomajon

Új történelmi- és gasztrofesztivál Badacsonytomajon  

A fesztivál hangulatáról az esti órákban zenei produkciók is gondoskodnak.

Interjú

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet”

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet” 

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023. évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.
Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.