hirdetés
hirdetés

Világszerte tarol az On The Spot

Az On The Spot magyar ismeretterjesztő sorozat Cseke Eszter és S. Takács András készítésével ismét Európa legnívósabb televíziós fesztiváljain képviseli hazánkat. 

hirdetés

Miközben Cseke Eszter és S. Takács András huszadik századi diktátorok gyerekeivel forgat - Kubában, Ugandában és ezekben a hetekben éppen Chilében -, filmjeik nemzetközi dokumentumfilm- és televíziós fesztiválokon versenyeznek.

Az izraeli telepesekről szóló On The Spotot a 26. Dallasi Video Fesztiválra válogatták be, a Gázában forgatott film, ami korábban a Monte-Carlói Televíziós Fesztiválon többek között a BBC és az Al Jazeera elől vitte el a legrangosabb európai tévés díjat, az Arany Nimfát, most bekerült a 22. német-lengyel dokumentART fesztiválra és Prix Európára is jelölték.

A tekintélyes berlini díjért az On The Spot kategóriájában (Current Affairs) összesen 17 televíziós riport és dokumentumfilm versenyez a hétvégén, köztük két program a BBC-től (a Panoráma és a This World sorozat egy-egy adása), a német ZDF műsora a hitelminősítő intézetekről (Die Schattenmacht) és a francia ARTE két filmje, egy a tengerek szennyezettségéről (Fluch Der Meere - Plastik), egy pedig „a világot irányító” amerikai befektetési bankról szól (Goldman Sachs, La Banque Qui Dirige Le Monde).

Magyarországról az On The Spot az egyetlen tv-műsor a Prix Europa idei versenyprogramjában.

 

Közben a szerda esti On The Spotban Eszter és András visszatér Johannesburgba a gengszterek közé, akiket a futball világbajnokság idején ismertek meg, hogy megtudják, mi lett velük. Az M1-en 21.20-kor kezdődő film főszereplője Charlie Gun, aki Johannesburg egyik hírhedt gettójában nőtt fel, kábítószerfüggő lett, fegyveres rablásért és gyilkosságért a hírhedt Sun City börtönbe került, itt ismerte meg az apját, aki életfogytiglan büntetését tölti. A börtönben elhatározta, hogy új életet kezd, de ez Johannesburg bandáiban nehezebb, mint gondolta. Azóta kétszer tartóztatták le, most ismét szabadlábon van, és született egy gyereke. A film ritkán látott közelségből enged betekintést a johannesburgi gettók életébe és a Sun City börtönbe, itt az On The Spot kamerái előtt találkozott évek után először Charlie és az apja. A főszereplő gengszter problémája nem egyedi, a film bemutat egy kisiskolás fiút, aki a születésnapján szökött meg otthonról, és találkozhatunk a szintén két éve megismert Justinnal, ő bérgyilkos apját 14 év után látja most újra. A kilátástalanság ördögi körforgásáról szóló On The Spotot szerda este 21.20-kor vetíti az M1.

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai