hirdetés
hirdetés

Visszatérnek Nagyváradra az izraeli turisták

A hetvenes években közlekedett utoljára charterjárat Nagyvárad és Tel-Aviv között, most azonban újraindították a járatokat: április 22-étől nyár végéig több mint kétezer izraeli turistára számít a romániai város.

hirdetés

Szokatlanul nagy biztonsági intézkedések kísérték azt, hogy április 22-én leszállt az első nagyobb repülőgép – egy Boeing – a kibővített és felújított nagyváradi repülőtéren - írja az erdon.ro. A charterjárat Izraelből hozott 147 turistát 10 napos üdülésre, aztán fordult, és még ugyanennyit. És még azóta is fordul, egészen augusztus 31-ig jönnek újabbak. Ahogy arról a Turizmus Online-on is beszámoltunk, a tervek szerint a nyár végéig csak Izraelből több mint kétezer utasra számítanak a repülőtéren, akik a város melletti Felixfürdőre érkeznek pihenni. A fürdőbe az 1970-es években rendszeresen érkeztek izraeli turistacsoportok chartergéppel, azután a láncok megszűntek - írtuk Nagyváradról szóló cikkünkben.

Izraeli utasok szállnak ki a Tel-Avivból érkező repülőgépből (Forrás: Facebook /  Aeroportul Oradea)
Izraeli utasok szállnak ki a Tel-Avivból érkező repülőgépből (Forrás: Facebook / Aeroportul Oradea)

Az első járat érkezése Tel-Avivból a tervezettnél egy órával később érkezett, állítólag azért, mert már Tel-Avivban is szigorú biztonsági ellenőrzések voltak. A nagyváradi repülőtéren pedig gépfegyveres kommandósok jelentek meg, akik addig maradtak, amíg az érkező izraeli vendégek járművei később elhagyták a reptér területét. A legnagyobb román titkosszolgálat, a SRI különítményt küldött, amely még jóval a gép érkezése előtt átvizsgálta a környező épületeket, és még azokat a buszokat is, amelyek a légi jármű utasait vitték aztán tovább Félixfürdőre.

Nagyváradra a romániai Air Bucharest gépe hozta a turistákat, és már előre jelezte a cég, hogy emelt kockázati faktorú járatról van szó. Nyár elejétől a Air Bucharest helyett majd a Blue Air gépei hozzák az újabb turistákat Izraelből, mindegyik ilyen emelt kockázati faktorú járat lesz.

A mostani, augusztus 31-ig közlekedő járatok chatrerek, de tenni fognak azért, hogy menetrend szerinti járatok is legyenek nemsokára Nagyvárad és Tel-Aviv között.

New York, Bécs és Párizs között már Nagyvárad is ott van a desztinációk között a tel-avivi Ben Gurion repülőtéren (Forrás: Facebook /  Aeroportul Oradea)
New York, Bécs és Párizs között már Nagyvárad is ott van a desztinációk között a tel-avivi Ben Gurion repülőtéren (Forrás: Facebook / Aeroportul Oradea)

(forrás: erdon.ro)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai