hirdetés

Laza Pala

Laza Pala, avagy a Séf a strandon: Bíró Lajos a Palatinuson főz, és megmutatja a nagyérdeműnek, hogy milyen az igazi strandbüfé-érzés.

hirdetés

Bíró Lajosról soha senki nem állíthatná - még a legelvakultabb ellenhívei sem mondhatnák -, hogy ne lenne egy laza pali, sőt...  A felújított Palatinuson nyílt meg a Laza Pala nevű strandbisztró, ahol a megszokott büfékínálatot mellőzve inkább megmutatja, hogy lehet ezt másképp jól csinálni.

A Laza Pala a harmadik lazulós nyári hely Budapesten (a Laza és a Laza Tető mellett), üzemeltetőjük megkeresésére Bíró és üzlettársa, Forgács Zoltán úgy döntöttek, elvállalják az együttműködést, és a sikeres piackonyha projekt után belevágnak a strandbüfé újraértelmezésébe is.

Laza kolbász
Laza kolbász

A Belvárosi Piacról kihelyeződött a csapat egy része a Margitszigetre, ők felelnek a konyháért Lajos irányításával. Ahhoz, hogy együnk egy jót, még strandolni sem kötelező, mivel a hely a sziget felé is nyitott. Aki már ismeri A Séf utcája és a Buja Disznó-k piacos választékát, gondolhatja, hogy Lajos egy strandon sem kínál light-os fogásokat.

Laza bécsi
Laza bécsi

A kínálat olyan ételekkel kezdődik, mint például a párizsis szendvics, de hogy: ez  egy 17-18 dekás, vastagra hagyott párizsi "szelet" kovászos kenyéren, amit házi, lágy majonézzel kennek meg. Erre helyezik a steak méretű párizsit, szeletelt főtt tojást, zöldséget, csemegeuborkát. A párizsi duroc sertésből készül, 99 százalékos hústartalommal, és ugyanabból a dunabogdányi kisüzemből érkezik, ahonnan a már népszerűvé vált méretes, csodás piaci lecsókolbász, amit nem kell nélkülözni a Palatinuson sem. Akárcsak az ikonikus rántott húst, ami itt Laza Bécsi néven fut. Negyvendekás hús majonézes, újhagymás házi kenyérrel, kovászos uborkával kerül a vendégek elé.

Laza csirke
Laza csirke

A könnyebb vonalat a sült csirke képviseli, ami amúgy egy fél tanyasi csirkét jelent combbal, mellel, szárnnyal, joghurtban pácolva, kovácslemezen ropogósra sütve, krumplisalátával. Ez a krumplisaláta az a krumplisaláta, ami a piacon hatalmas karriert fut be a rántott hús mellett, és a Palán is rendelhető önálló fogásként, akárcsak a sült krumpli. Ez Bíróéknál nem készülhet akármiben, olyan professzionális sütőt üzemeltek be a konyhán, amilyet a nagy gyorsétteremláncok is használnak. A minőségi különbség pedig annyira érezhető a fritőzös társakhoz képest, hogy máris az egyik legkedveltebb étel lett a strandon.

Laza tésztasaláta
Laza tésztasaláta

A húsmentes fogásra vágyók hideg tésztasalátát kérhetnek paradicsomos és olívabogyós verzióban, aki pedig  lángost, hot-dogot, hamburgert keresgél, a Laza Palán nem fog találni, erre épp elég vendéglátóhely szakosodik, viszont egy igazi strand-klasszikus szerepel az étlapon. Ez pedig a gofri többféle verzióban - mascarpone, piros gyümölcsök, banán, nutella kérhető a friss, édes tésztára.

A hely egyelőre minden nap este nyolc óráig tart nyitva, de tervezik a későbbi zárást, amennyiben erre lehetőséget kapnak. És nemcsak enni, hanem a többi Laza-helyhez hasonlóan sörözni, borozni, fröccsözni is lehet.

(forrás: Vendég & Hotel)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Ön szerint az éttermesek/szállodások felkészültek a GDPR-ra?

Kiadónk társoldalai