Már Gianni is beköltözött a Belvárosi Piacra

Aki csak számít a hazai topgasztronómia területén – az szinte kivétel nélkül mind jelen van a korábban Hold utcai Vásárcsarnokként ismert, ma Belvárosi Piacként elhíresült bevásárló- és street food gasztronómiai helyen. November 30-tól Gianni Annoni étteremtulajdonos is csatlakozik az elit csapathoz a földszinti részen kialakított tágas sajtüzletével.

A szombati nagyszabású megnyitó alkalmával topszakácsok, gasztrobloggerek és újságírók népes jelenlétével kinyitott az elegáns, földszinti sajtüzlet, ahol, mint Gianni elmondta, kizárólag magyar tejből készült olasz termékek kaphatók ezentúl, és ez a Via Lattea magyarországi első referenciaüzlete.

35 éve sajtmesterként tevékenykedik, így mindent tud a sajtokról Carlo Piccoli, akinek irányításával működik mostantól az olasz-magyar tejtermék manufaktúra. A Nógrád megyei Szente község-beli Maszlik Családi Gazdaság szállította tejből készülnek azok az olasz ízvilágú finomságok – mozarellák, kemény és lágyabb sajtok, ricották, mascarponék -, amelyek ezentúl Gianni üzletében kaphatóak.

„Az olasz sajtkultúra továbbítása, kellő ismerete a fő cél”, fogalmazott Gianni, aki nemcsak a lakosság, hanem a Horeca-szegmens felé is nyit friss túró, tejföl és sajttermékeinek széles választékával. Sajtlaboratóriumában olyan különleges finomságok is készülnek, mint a bivalysajt, vagy a háromféle tejből (bivaly, kecske, tehén) készülő kemény sajtfélék, és a szarvasgombás lágy sajt. Tejfölének alapanyagát Nyíregyházáról szerzi be, meleg ricottája Budapesten felülmúlhatatlan.„Aki az olasz gasztronómiát szereti, rossz ember nem lehet”, állapította meg az immár sajtbizniszben is részt vállaló olasz gasztro-üzletember, és sajtjait kóstolva ebben egy percig sem kételkedünk.


Magyarország a külföldi munkavállalók számára a legvonzóbb országok között

Magyarország a külföldi munkavállalók számára a legvonzóbb országok között 

A Remitly legújabb „Immigrációs Index” című felmérése 82 országot rangsorolt, amelyek a legvonzóbbak a külföldről érkező munkavállalók és bevándorlók számára 2025-ben.
Történelem és turizmus: Vácott tartották a MUISZ tavaszi közgyűlését

Történelem és turizmus: Vácott tartották a MUISZ tavaszi közgyűlését 

A turizmus aktuális trendjei és kihívásai, Vác történelmi és kulturális értékei és a vallásturizmus is kiemelt figyelmet kapott.
Közlekedést érintő változások a nemzeti ünnepen

Közlekedést érintő változások a nemzeti ünnepen 

A BKK azt javasolja a gépjárművel közlekedőknek, hogy kerüljék el a belvárost.
Összeült a zsűri – hamarosan indul a Klasszis TopDesign 2025

Összeült a zsűri – hamarosan indul a Klasszis TopDesign 2025 

Ahol a vendégvárás megjelenése kerül reflektorfénybe.
Megnyílt a Magyar Zene Háza legújabb kiállítása

Megnyílt a Magyar Zene Háza legújabb kiállítása 

LISTEN. – Zenei utazás a világ körül címmel megnyílt a Magyar Zene Háza harmadik időszaki kiállítása, mely világkörüli utazásra hívja a látogatókat.
Bringás gasztrotúra, badacsonyi borok és izgalmas falatok

Bringás gasztrotúra, badacsonyi borok és izgalmas falatok 

Összesen 7 fő helyszín és 6 kiegészítő helyszín került fel az idei térképre.
Hajnali napfelkelte koncert, házfalakon suhanó táncosok: jön a Jazzfest

Hajnali napfelkelte koncert, házfalakon suhanó táncosok: jön a Jazzfest 

Az elmúlt évek bizonyították, hogy Budapest szereti a jazzt, a fellépők pedig szeretik a magyar fővárost.
Bezárt a Fővárosi Állatkert állatsimogatója

Bezárt a Fővárosi Állatkert állatsimogatója 

Hétfőtől határozatlan időre bezárja állatsimogatóját a Fővárosi Állat- és Növénykert, döntésüket elővigyázatossági okokkal indokolták.
Százezrek mozdulnak egyszerre a gerincsérültekért

Százezrek mozdulnak egyszerre a gerincsérültekért 

Tavaly 8,1 millió eurót gyűjtött össze a jótékonysági futás.
Könyv készül az idei Anna-bálra

Könyv készül az idei Anna-bálra 

Mivel a füredi híres mulatság és szépségverseny idén 200 éves – ezt most méltó módon megünneplik.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.