hirdetés

Megmenekültek a hungarikumok

Véget ért a Budai Várban az első Hungarikum Hétvége, 8800 látogató volt kíváncsi első alkalommal a magyarok büszkeségeire. A megnyitón készült képet pedig sikeresen mentette meg a KÜRT Zrt., amelynek módszere szintén hungarikum.

hirdetés

Elégették majd vízbe dobták azt az adattárolót, amelyen a 41 hungarikumot ábrázoló digitális fotó volt a Hungarikum Hétvége megnyitóján. A képet sikeresen mentették meg a KÜRT Zrt. szakemberei.

 „A műanyag külső ház erősen ráégett a merevlemezre, ezért ennek a lebontása bonyolult és időigényes feladat volt, több cél szerszámmal is nekiláttunk. A lemez sérülése igen nagy volt. A víztől sérült a külső és a belső elektronika is egyaránt, valamint az író-olvasó fej tönkrement. A megfelelő alkatrészekkel újra működésre bírtuk az eszközt, így sikeres fizikai másolatot készítettünk róla. Ez biztonsági szempontból rendkívül fontos, hiszen a disk működése a súlyos hibától bizonytalan, így, ha azon próbálkoznánk az adatmentés technológiával, könnyen előfordulhat, hogy végleg tönkremegy és több esélyünk nincs” – mondta el Zsebők Barbara, a KÜRT Zrt. marketing referense.

 

 A négy nap alatt közel 9 ezren látogattak ki a rendezvényre és ismerkedtek meg a 41 hungarikummal. A legnépszerűbb hungarikumok a Tokaji borok és a pálinkák mellett a kolbászok és szalámik voltak.

„A rendezvény fő célja teljesült. Rengeteg család, számos külföldi turista látogatott el a rendezvényünkre, amelyet jövőre is megrendezünk” – emelte ki Pap Krisztián, a Magyar Ízek Alapítvány alapítója.

(forrás: Vendég & Hotel)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Mit gondol az idei Utazás kiállításról?

Kiadónk társoldalai